Inzicht Zen denken

Onze 12 mooiste herinneringen van 2016

Eigenlijk is 2016 een aaneenschakeling van mooie herinneringen. En wat is nu een beter moment om hier op terug te blikken dan tweede kerstdag? Dit zijn onze mooiste herinneringen van het (bijna) afgelopen jaar. 

Shirah:

1. Slapen in een boomhut

Voor mijn verjaardag kreeg ik het beste cadeau ooit: een nacht slapen in een boomhut. Mijn vriend gelooft niet dat ik hier iedere week nog aan terugdenk, maar het is echt zo. Ik vond het geweldig om even back to basics te leven en een bos als achtertuin te hebben. Komend jaar gaan we een nacht in een sterrenhuisje slapen, ook super leuk.

2. Pannenkoeken bakken voor mijn opa

Pannenkoeken voor jezelf bakken doe je niet zo snel, daarom verraste ik mijn opa met een stapel met veertien (!!) pannenkoeken. Mijn opa’s blije gezicht toen ik deze stapel op tafel zette, maakt het tot één van mijn favoriete herinneringen van dit jaar.

3. Surfen in Scheveningen

Vier jaar geleden heb ik in Marokko een les golfsurfen gehad. Toen mijn broer vroeg of ik met hem wilde surfen in Scheveningen, zei ik meteen ‘ja’. Ik was het wel een beetje verleerd, of misschien heb ik het nooit goed gekund, maar het was alleen al leuk om in het water te dobberen. Over dit mooie weekend, schreef ik ook een artikel.

4. Picknicken in het bos

In de zomer verraste mijn moeder mij met een picknick in het bos. Ze haalde mij op met een auto gevuld met salades en we reden door naar een bos in de buurt. In 2017 hoop ik nog véél vaker te dineren aan een picknicktafel.

5. Een weekend in Wenen

In oktober, mijn favoriete maand, ging ik samen met mijn vriend een weekend naar Wenen. Door de film ‘Before Sunrise’ wilde ik hier al heel lang naar toe. Gelukkig kon Wenen al mijn hoge verwachtingen waarmaken. Het is een hele fijne rustige stad, als je niet naar de drukke winkelstraten gaat, je hebt er een geweldig natuurhistorisch museum en ontzettend veel mooie parken. Dit was misschien wel het leukste weekend van 2016.

6. Vogels spotten in de vroege ochtend

Bijna alle excursies voor mijn natuurgidsenopleiding passen in dit rijtje, maar één excursie was extra leuk: vogels spotten in de vroege ochtend. Mijn wekker ging om vijf uur en toen ik met wandelschoenen op de fiets zat, zag ik allemaal mensen uit de stad komen. Tijdens deze wandeling ontdekte ik dat iemand van de natuurgidsenopleiding schaapsherder is (lifegoal) en ontstond mijn liefde voor Heidestein.

Lisa:

7. Door de moestuin lopen met mijn oma

Dat mijn oma een voorbeeld is, kan ik niet ontkennen. Als ik in de buurt ben, ga ik altijd even bij haar langs. Eén van de leukste dingen vind ik als ze mij rondleidt door haar moestuin. Dan neemt ze een lege tas mee en vult ze hem met alles wat ik mee naar huis kan nemen.

8. Het eerste weekend in het huis van mijn vriend

Het zat er al een lange tijd aan te komen, maar de afgelopen maand was het eindelijk zover: we konden in het nieuwe huis van mijn vriend slapen. Twee jaar geleden had hij het gekocht, maar eind dit jaar was het appartement pas klaar. Zo leuk om te zien hoe het is geworden en hoe het huis steeds meer vorm krijgt.

9. Naar de kerstmarkt met mijn moeder en zus

Voor mijn moeder’s verjaardag wilden mijn zus en ik haar een weekend weg geven. We besloten naar de kerstmarkt in Essen te gaan. Het was de perfecte plek om alvast in de kerststemming te komen. We liepen kraampjes af met zelfgemaakte souvenirs en genoten van glühwein. Kortom: voor herhaling vatbaar!

10. Kamperen in de zomer

Toen ik jong was, gingen mijn ouders altijd met ons kamperen. Dit jaar zette ik ouderwets met een vriendin een tentje op in Nederland. Je zou zeggen dat een luchtbed minder comfortabel ligt, maar het was zo rustgevend om buiten te zijn, dat ik weinig nodig had om in slaap te komen.

11. De middag dat ik mijn scriptie inleverde

Na maanden van hard werken was het eindelijk zover en kon ik mijn scriptie voorgoed inleveren. Ik kon een hoofdstuk afsluiten en 1,5 week later begon ik aan een nieuw hoofdstuk: mijn eerste fulltime baan. Met klasgenoten proostte ik op deze bijzondere tijd.

12. Relaxen in een huisje in Frankrijk

We keken de serie Stranger Things van het begin tot het einde, zaten heerlijk bij het zwembad, genoten van de groene omgeving en aten elke dag croissants en zoete broodjes. Meer had ik niet nodig om het ultieme vakantiegevoel te hebben.

Wat is één van jouw mooiste herinneringen van 2016?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.