Ontspanning Zen voelen

3 boeken over zelfontwikkeling die in je boekenkast horen

3 boeken over zelfontwikkeling die in je boekenkast horen

Stel je zoekt een cadeau, gaat bijna op vakantie of hebt een gapend gat in je boekenkast. Geen paniek! Deze boekenwurm verzamelde drie boeken over zelfontwikkeling die een plek in je (digitale) boekenkast verdienen.

‘Go east’ – Stine Jensen

Soms vind je iemand leuk terwijl je diegene niet eens kent. Dat heb ik met filosoof en schrijver Stine Jensen. In ‘Go east’ neemt Stine je mee tijdens haar zoektocht door het spirituele (Wilde) Westen. Op een hele luchtige en grappige manier beschrijft ze hoe ze in de wereld van yoga, mindfulness en meditatie duikt. Een belangrijk onderdeel van deze zoektocht is de opleiding voor kundalini yogadocent waarmee ze start. Dat zorgt voor veel grappige situaties, zoals samen naakt zingen onder douche en snacks meesmokkelen in haar koffer. Het boek eindigt met een heel goed idee: een staatssecretaris van yoga, mindfulness en filosofie aanstellen, die de mentale en fysieke gezondheid van de bevolking als speerpunt heeft. Ik stem voor!

‘Nooit meer te druk’ – Tony Crabbe

Misschien herinner je nog het artikel dat ik schreef over de 15 belangrijkste mensen in je leven. Inspiratie voor dit artikel haalde ik uit boek ‘Nooit meer te druk’. Een dikke pil (384 bladzijden!) vol tips om een opgeruimd hoofd te krijgen in deze overvolle wereld. Aan de hand van psychologisch onderzoek legt (bedrijfs)psycholoog Tony Crabbe uit waarom veel mensen het zo druk hebben en hoe je hier beter mee om kunt gaan. Zo rekent hij af met time-management, vertelt hij waarom monotasken zo belangrijk is en geeft hij tips om bewust keuzes te maken. Het is geen boek om in één ruk uit te lezen, maar om iedere dag een stukje van te lezen. Misschien leg ik het wel standaard op mijn bureau als reminder dat druk zijn deels een keuze is.

‘Kom uit je hoofd’ – Lisette Thooft

Ook in ‘Kom uit je hoofd’ volg je een spirituele zoektocht. Nu van schrijver en spreker Lisette Thooft, ook wel bekend van Happinez. In dit boek beschrijft Lisette wat ze allemaal heeft gedaan om geen ‘hoofd op pootjes’ meer te zijn en dus meer lichaamsbewustzijn te creëren. Je kunt het zo gek niet bedenken of Lisette heeft het geprobeerd: van MDMA tot stembevrijding. Ik vind dit boek meer dan alleen een mooie autobiografie. Het is een uitnodiging om open te staan voor andere manieren van zelfontwikkeling én een gids vol praktische tips om uit je hoofd te komen. Een waardevolle toevoeging aan je boekenkast.

Eerder deelde ik drie spirituele boeken die in je (digitale) boekenkast horen. Deze boeken lees ik nog steeds graag.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Welk boek over zelfontwikkeling vind jij een aanrader?

BewarenBewaren

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Miss Fabuleus
  10 april 2017 at 15:50

  Ik heb alvast ‘Nooit meer te druk’ in mijn Goodreads gezet. Bedankt voor de tip!

  • Reply
   Shirah
   11 april 2017 at 19:25

   Wat leuk! Graag gedaan!

 • Reply
  annette
  10 april 2017 at 19:33

  Het beste boek over zelfontwikkeling die ik gelezen heb is: Het presence proces van Michael brown. Steekt wat mij betreft met kop en schouders overal boven uit. Dit is geen boek om iemand cadeau te geven of voor op de vakantie, maar juist als je echt wilt werken aan jezelf.

  • Reply
   Shirah
   11 april 2017 at 19:25

   Die moet ik lezen. Dankje voor de tip!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.