Ontspanning Zen voelen

3 spirituele boeken die in je boekenkast horen

Heb je boeken genoeg? Kom je tijd te kort om die stapel boeken naast je bed te lezen? Of heb je nooit het geduld om iets uit te lezen? Maak dan toch ruimte in je boekenkast voor deze inspirerende spirituele boeken. 

The Four Agreements – Don Miguel Ruiz

Stel dat ik in een tiny house zou gaan wonen en ik vijf boeken mee zou nemen, dan lag dit boek als eerste in de verhuisdoos. The Four Agreements heeft een tijd standaard in mijn tas gezeten en is mijn favoriete cadeau aan iedereen die iets met spiritualiteit heeft. In dit boek staan namelijk vier inzichten die je gelukkiger maken en meer vrijheid geven. ‘Ja,ja’, denk je nu misschien. Maar juíst als je dat denkt, raad ik je aan om dit boek te lezen. Het stond niet voor niets zeven jaar in de New York Times-bestsellerlijst en heeft een speciale plek op mijn boekenplank. Lezen dus!

De Kracht Van Het Nu – Eckhart Tolle

Bijna iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit en zelfontwikkeling heeft De Kracht Van Het Nu van Eckhart Tolle gelezen. Heel logisch, want het is hét boek dat je leert meer in het nu te leven. In iets minder dan 200 pagina’s vertelt Eckhart hoe hij bewust van zijn eigen gedachtegang is geworden en meer in het moment leeft. Ook leer je waarom het zo verleidelijk is om vooral met het verleden en de toekomst bezig te zijn. Zo schrijft hij: ‘Het leven is nu. Er is nooit een tijd geweest waarin je leven niet nu was, en die komt er ook niet.’ Een goed boek om te lezen op vakantie, als je extra van het moment wilt genieten. Of iedere dag een paar pagina’s in de trein, zoals ik deed.

Iedere Stap Is Vrede – Thich Nhat Hanh

Tijdens mijn langzame week las ik Iedere Stap Is Vrede van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh. Een boek dat vertelt hoe je meer vrede in je leven kunt krijgen zonder uren te mediteren of je terug te trekken in een klooster. Volgens de schrijver kun je deze ‘innerlijke vrede’ zelfs in de auto, in de keuken of tijdens het wandelen vinden. Kortom: een boek met handvaten voor een mindful leven binnen handbereik. En dat klinkt zweveriger dan het is.

Welk boek heeft een speciale plek in jouw boekenkast? 

You Might Also Like

7 Comments

 • Belle
  13 juni 2016 at 10:13

  Het is niet per sé een spiritueel boek, maar ik heb net The Happiness Project van Gretchen Rubin uitgelezen vandaag en ben erg onder de indruk! Het voelt niet als een “naar” zelfhulpboek maar geeft wel heel veel inspiratie voor kleine veranderingen die je leven veranderen zonder dat je je leven (drastisch) hoeft te veranderen om gelukkiger te worden.

  • Shirah
   14 juni 2016 at 20:19

   Ja, dat is echt een leuk boek! Misschien ga ik hem wel nog een keer lezen.

 • Iris
  13 juni 2016 at 10:30

  De eerste twee staan inderdaad op mijn to read lijstje. De derde lijkt me ook interessant, die zet ik erbij 😀

 • Josianne
  13 juni 2016 at 11:37

  Niet perse een spiritueel boek maar wel een die ik heb geleend van iemand en zo inspirend vond dat ik hem nu zelf ga kopen: meer doen, minder bereiken. Praktische tips, fijne quotes en inspirerende teksten. Een boek wat ik heel graag in m’n kast zet om vaker in terug te kijken.

 • Mariët
  15 juni 2016 at 09:52

  Hee wat grappig, op vakantie kocht ik eens de VIJF inzichten van hem. Heel klein boekje, en inderdaad interessant en goed om te lezen! Verder ben ik helemaal weg van De Alchemist en De Zahir van Paulo Coelho, (evenals nog een heleboel van zijn boeken) en kan ik geen genoeg krijgen van ‘Women Who Run With The Wolves’, al is die wel vrij ingewikkeld / diepgaand. Oh en Kahlil Gibran is zo’n fijne schrijver!

 • Chrissy
  17 juni 2016 at 08:39

  Wat jammer dat dat eerste boek in het Engels is.. Dat vind ik zo lastig lezen!
  De andere boeken zet ik op mijn wensenlijstje 🙂 thnx voor de tips!

  Zelf heb ik heel gehad aan: een ongewoon gesprek met GOD. Nooit gedacht dat ik zoiets zou lezen maar het is echt een aanrader.

 • Leave a Reply