Meditatie Zen doen

3 visualisatie oefeningen om dichterbij je dromen te komen

3 visualisatietechnieken om dichterbij je dromen te komen

Visualiseren is een populair onderwerp. Niet zo verrassend, want wie wil er nu niet dromen tot leven brengen? Door te visualiseren, maak je dromen concreet, prikkel je je creativiteit en denk je positiever. Deze drie oefeningen helpen je op weg.

Een situatie uitvergroten

Visualiseren kun je op oneindig veel manieren doen, maar als je er net mee begint, dan kan het fijn zijn om eerst een bekende situatie op te zoeken. Denk aan een moment waar je met fijne gevoelens op terugblikt. Misschien is dit een barbecue met vrienden of een middag aan zee. Sluit je ogen en stel je voor dat je net als toen dezelfde geuren ruikt, hetzelfde ziet en ervaart. Ga elk detail af, dus neem er de tijd voor. Wat dronk je toen en met wie proostte je? Hoe voelde het om met blote voeten op het strand te lopen en wat deed de frisse lucht met je? Na ongeveer vijf tot tien minuten open je je ogen weer.

Kleuren visualiseren

Kleuren worden vaak verbonden aan eigenschappen, net zoals de chakra’s ook een eigen kleur hebben. Rood staat bijvoorbeeld voor passie en dynamiek, blauw en groen stralen rust uit. Kleuren kun je niet alleen zien, je kunt ze ook ervaren. Wil jij je bijvoorbeeld krachtiger voelen of wil je meer ontspanning in je leven? Beeld je dan in dat er een grote bol boven je hangt met de kleur waar jij op dit moment naar verlangt. Denkbeeldig reik je met een van je handen uit naar de bol en prik je erdoorheen. De bol knapt niet, maar loopt langzaam leeg door je vinger. Via je hand vult je lichaam zich met die ene kleur. Neem de kleur in je op totdat je hele lijf in één kleur is. Sta tenslotte stil bij de betekenis van de kleur.

Een dag uit je toekomstige leven

Ben je ergens ontevreden mee? Zoals bekend heeft negatief denken geen zin en kan het zelfs averechts werken. Deze visualisatie oefening helpt je daarom een situatie in een positief daglicht te zetten. Stel je voor dat je vind dat je te veel tijd kwijt bent aan je werk en dat je eigenlijk meer vrije tijd wil. Bedenk dan hoe je leven er over een paar jaar uitziet. Je bent aan het werk, maar hebt genoeg tijd over voor andere dingen. Hoe zou een dag in jouw toekomstige leven, waarin je minder werkt en meer vrije tijd hebt, er dan uitzien? Door een dag uit je droomleven te visualiseren, geef je nog beter invulling aan je wensen.

Heb jij ervaring met visualiseren? Welke oefening raad jij aan?

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply