Natuur Zen doen

5 perfecte slow tv-programma’s

5 perfecte slow tv programma's

Je komt thuis van een lange dag en ook al wil je zo graag, het lukt je niet jezelf aan te sporen iets nuttigs te doen. Dan komt slow tv als geroepen. Het zijn programma’s waarbij je alleen maar hoeft te kijken en je hoofd uit kunt zetten. Deze vijf zijn mijn favoriet.

1. BinnensteBuiten

Binnenkijken bij de mooiste huizen en tuinen en de lekkerste recepten maken. Misschien is het heel kneuterig, maar ik vind BinnensteBuiten een fijn down to earth programma dat mij laat zien waar het echt om draait in het leven. Bijvoorbeeld leren hoe je zelf nachos maakt, wat je als boswachter allemaal te zien krijgt en hoe je een moestuin houdt in de stad.

2. Rail Away

Is het je allemaal nog steeds te veel? Kijk dan Rail Away. Dit programma zoomt in op verschillende spoorlijnen, waardoor je niet alleen meer te weten komt over hoe een rails wordt gebouwd, maar ook het landschap te zien krijgt. Mooi is de omschrijving ook op de website: “Met reizen bedoelen we het geleidelijk wennen aan een veranderend uitzicht en andere gezichten. Het natuurlijk en rustig toeleven naar zo’n omschakeling.”

3. Planet Earth

Eigenlijk is alles van David Attenborough gemaakt om bij weg te dromen. Attenborough is de stem achter de beelden en naast Planet Earth, heeft hij nog veel meer natuurdocumentaires gemaakt. Planet Earth is één van de klassiekers en raad ik daarom zeker aan.

4. Vroege Vogels

Je hoeft niet ver weg te gaan om te ontdekken hoe mooi de wereld is, dat bewijst Vroege Vogels. Kun je toch nog een beetje informatie verwerken, dan legt dit programma je precies uit hoe de natuur werkt. Wist je bijvoorbeeld dat merels ook gevlekt of helemaal wit kunnen zijn? Ook delen de makers fotografietips.

5. Nederland van boven

Een ander pareltje is Nederland van Boven. Zoals de naam al zegt, krijg je een kijkje van boven op ons land. Zo kun je goed zien hoe de aarde verandert vanaf het moment dat we ’s ochtends opstaan. In iedere aflevering staat een ander thema centraal, zoals de groeiende bevolking en in hoeverre je de natuur in Nederland nog ‘wild’ kunt noemen.

Welk programma kijk jij graag als je wilt relaxen?

BewarenBewaren

You Might Also Like

2 Comments

  • Iris
    8 januari 2017 at 18:21

    Wat een fijn lijstje dit! Ik kijk inderdaad vaak natuurseries op Netflix als ik mijn hoofd even uit wil zetten en gewoon mooie dingen wil zien. Ik houd van Planet Earth! <3

  • Leave a Reply