Ontspanning Zen voelen

5 tips voor meer spiritualiteit in je dagelijks leven

5 tips voor meer spiritualiteit in het dagelijks leven

Laatst gaf ik in een interview aan dat ik niet altijd bezig ben met spiritualiteit. Ik vind het namelijk belangrijk om nuchter blijven. Maar als ik er wel naar op zoek ben, dan zijn er een aantal simpele manieren om het (letterlijk) in huis te halen. Dat deze manieren helemaal niet zweverig hoeven te zijn, laat ik in dit artikel zien.

1. Mediteer

Met stip op nummer één staat natuurlijk mediteren. Het is een fijne manier om je hoofd tot rust te brengen en los te komen van de hectiek. Ook kun je het op elk moment van de dag doen en heb je vrijwel niks nodig. Heb je nog nooit gemediteerd? Begin klein en maak eventueel gebruik van hulpmiddelen, zoals de app Calm of mooie muziek. Zelfs al heb je vijf minuten gevonden om te mediteren, daar mag je best trots op zijn!

2. Visualiseer je wensen

Visualiseren helpt om beter voor ogen te krijgen op welk gebied jij je graag wilt ontwikkelen en waar je het komende jaar heen wilt. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, dan is het filmpje van Moderne Hippies een goede bron om te raadplegen. Onthoud wel dat visualiseren wat anders is dan dromen. Bij visualiseren ga je ook echt met je dromen aan de slag door ze bijvoorbeeld op te schrijven en er bijna dagelijks aan te denken.

3. Verdiep je in je interesses

Wil jij een pro worden op het gebied van mindfulness? Ben je geïnteresseerd in minimaliseren? Of wil je alles weten over gezond eten? Met alle gratis informatie die we in onze schoot geworpen krijgen, is het niet moeilijk om meer te weten te komen over een onderwerp wat jij interessant vindt. Zo kun je je stap voor stap verdiepen in een interessegebied en deze vaardigheden toepassen op jouw leven. Een nieuwe opleiding of cursus beginnen, zoals Shirah doet, kan natuurlijk ook.

4. Kies een mantra

Eerder legden we al uit hoe je een mantra kunt toepassen. Ook ik stel graag een mantra samen. Dit doe ik vaak als ik me ergens onzeker over voel of als ik mij zorgen maak. ‘Ik ben goed genoeg’ of ‘Alles is goed’ is dan mijn mantra. Soms schrijf ik een mantra ook op om mezelf eraan te herinneren.

5. Trek af en toe een mooie kaart

Je gelooft erin of niet, maar ik vind het in elk geval inspirerend om af en toe een tarot- of engelenkaart te pakken. Je kunt ervoor kiezen een bepaalde legging te doen (een volgorde waarin je de kaarten legt), maar ik pak er gewoon één waar mijn gevoel naar uit gaat. Een enkele keer stel ik er ook een vraag bij. Nadat ik een kaart heb gekozen, sta ik stil bij de betekenis ervan. En als ik de kaart erg mooi vind, leg ik deze op mijn nachtkastje, zodat ik er extra vaak aan denk.

Hoe geef jij invulling aan spiritualiteit in je dagelijks leven?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Angelina
    9 november 2019 at 11:51

    Ik trek nu dagelijks een kaartje om de dag mee te starten. Ik vind het prettig om gewoon even een rust momentje te nemen en te bedenken hoe de spreuk op het kaartje aansluit bij mijn leven. Of de spreuk uitkomt maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, ik zie het meer als een simpele mindfullnes oefening om de dag rustig mee af te sluiten.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.