Geluk Zen voelen

7 manieren om je dag mooier te maken

7 manieren om je dag mooier te maken

‘Pluk de dag’, is een spreuk die je mij nooit hoort zeggen. Wel probeer ik van iedere dag bewust een mooie dag te maken. Hoe mij dat (meestal) lukt, deel ik vandaag. 

1. Kies voor wat je gelukkig maakt

Doen wat je gelukkig maakt, is volgens mij dé manier om je dag mooier te maken. En dat kan zelfs als je acht uur per dag werkt of als je de hele dag moet leren voor een toets. Een dit-maakt-mij-gelukkig-lijst is een handige manier om inzichtelijk te maken waar je gelukkig van wordt. Herinner jezelf eraan dat je iedere dag, hoeveel (saaie) verplichtingen je ook hebt, de keus hebt om iets van deze lijst te doen.

2. Wees bewust van je ‘mibs’

‘Mibs’ is een afkorting van ‘the moments in between’. Dit zijn de momenten tussen de dingen die je moet doen, van ontbijten tot een deadline halen. Door je bewust te worden van deze blanco tijd, lijkt je dag niet op het afvinken van een reuze to-do list en ben je meer in het moment aanwezig. Dat maakt de dag altijd een stuk mooier.

3. Doe iets wat je nog nooit hebt gedaan

Soms zou ik wel weer een jaar of tien willen zijn. Toen was veel nieuw en kon ik elke dag iets verzinnen dat ik nog nooit had gedaan. Goed nieuws: zelfs als je 25, 53, 62 of 89 jaar bent, is er nog veel te ontdekken. Denk aan het leren van nieuwe vaardigheden, zoals een sjaal breien, windsurfen of beeldhouwen. Ontdek een stad of land waar je nog nooit bent geweest of kook iets waar je de naam bijna niet van kunt uitspreken. En houd hierbij de wijze uitspraak van Pippi Langkous in gedachten: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”.

4. Geef een vreemde een compliment

Op de één of andere manier blijft een compliment van iemand die je niet kent veel beter hangen. Sinds mijn week met de meeste complimenten ooit, geef ik veel vaker een compliment aan vreemden. Het maakt namelijk niet alleen de dag van een ander mooier, maar ook die van jezelf.  Spot je een mooie glimlach, bijzondere blouse of geweldige sokken? Duw jezelf dan over de drempel om er iets van te zeggen. Klein gebaar, groot effect.

5. Neem je innerlijke criticus niet te serieus

Die vervelende stem in je hoofd die vertelt dat je niet goed genoeg bent of iets niet kunt, is je innerlijke criticus. Een zeurende Muppet die roet in het eten gooit als je iets nieuws wilt proberen en een negatieve toon zet voor de rest van de dag. Creëer bewust afstand van deze inner troll en neem hem vooral niet te serieus. Hier vertel ik hoe je dat doet.

 6. Doe iets voor je toekomstige zelf

Een tip die niet alleen vandaag (iets) mooier maakt, maar ook morgen, overmorgen of zelfs volgend jaar. Mijn zus vertelde dat ze naar aanleiding van dit artikel met een talencursus is gestart. Ze droomt ervan om ooit voor een tijd in het buitenland te wonen, waarbij het helpt als je de taal goed spreekt. Timmer vandaag alvast aan je grote of kleine dromen.

7. Roep jezelf terug naar het moment

Een dag waarop je niet op de automatische piloot leeft, is altijd mooier. Lisa deelde eerder al slimme tips om jezelf terug te roepen naar het moment. Zet af een toe wekker of kies een speciale achtergrond op je telefoon die je eraan helpt herinneren dat je van het moment moet mag genieten. Of vraag mensen in je omgeving om je hieraan te herinneren.

Wat doe jij om een dag mooier te maken?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply