Minimaliseren Zen doen

Cadeaus waar je (bijna) niks voor nodig hebt

Cadeaus waar je (bijna) niks voor nodig hebt

Het voordeel van klein wonen is dat je niet te veel spullen kunt hebben. Toch blijft het lastig om minimalistisch te zijn, want elke dag worden we verleid iets te kopen. Gelukkig hoef voor je voor een leuk cadeau echt niet altijd iets nieuws te kopen. Ik geef je een dosis cadeau-inspiratie.

Geef een compliment

Voor een verjaardagscadeau is het een beetje gek, maar het is wel een goede opwarmer als je je vrijgevigheid wilt testen. Om een compliment te geven, heb je simpelweg niks nodig. De kunst is meer oog te hebben voor de positieve punten van een ander. Je zult zien dat je er steeds beter in wordt als je het vaker doet.

Bereid iets lekkers

Volgens mij kun je weinig mensen niet blij maken met eten. Zeker als je een goede kok bent, is het bijna zonde als je niet van je kooktalent gebruik maakt. Je kunt natuurlijk iets lekkers bakken en het meenemen, maar iemand uitnodigen om te komen eten is net zo verrassend.

Maak een wandeling

Woon je in de buurt van een prachtig natuurgebied? Stel dan voor om een wandeling te maken. In de winter is het heerlijk om een frisse neus te halen en in de zomer kun je tussendoor picknicken bijvoorbeeld. Niet getreurd als je even moet reizen voor een beetje natuur, want er zijn ook NS-wandelingen, zoals de Heiligenbergerbeek wandeling.

Geef kleding (of iets anders) weg

Oude tijdschriften, schoenen die toch niet zo lekker lopen, nagellak die je nooit gebruikt, een fotoboek dat ligt te verstoffen in een lade. Er zijn vast genoeg dingen waar je niks mee doet en waarvan je je afvraagt of je het überhaupt ooit nog gaat gebruiken. Een handig criterium om het weg te gooien, is bijvoorbeeld: ‘Als ik het een half jaar niet heb aangeraakt, mag het weg.’ Misschien maak je er wel iemand anders blij mee!

Deel je talent

Niet iedereen is overal even goed in. Bedenk daarom hoe jij een ander kunt helpen met je talent. Kun je goed schrijven, ben jij een kei in organiseren of weet jij precies hoe je binnen je budget blijft? Er zijn genoeg manieren waarop je iemand kunt helpen.

Maak een ‘wish jar’

Een ‘wish jar’ is een pot waarin je briefjes stopt met daarop gelukswensen. Je kunt voor iedere dag een wens opschrijven, maar als je niet zo veel inspiratie hebt, is één per week ook niet verkeerd natuurlijk. Versier de pot, stop er gelukswensen en wat snoepjes in en klaar is je cadeau.

Hoe vaak geef jij iets weg?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Irene | Tussenmarsenjupiter
  9 januari 2017 at 09:21

  Ik kreeg van m’n nichtje voor kerst zo’n jar met voor élke dag een briefje in. Kan me niet voorstellen hoe lang ze daar mee bezig is geweest. Maar ik vond het echt een prachtig cadeau!

  • Reply
   Lisa
   9 januari 2017 at 19:19

   Wat schattig!

 • Reply
  Nathalie
  10 januari 2017 at 16:13

  Goede ideeën!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.