Yoga Zen doen

De 5 beste boeken over yoga

De 5 beste boeken over yoga

Er zijn talloze boeken over yoga te vinden, maar welke boeken zijn echt de moeite waard om te lezen en leren je iets nieuws over yoga? Ik deel een aantal van mijn favoriete yogaboeken.
Door Belle Jansen

1. ‘Brightening Our Inner Skies’ – Norman Blair

‘Brightening Our Inner Skies’ is een mooi boek over het trainen van je geest tijdens yin yoga. Met achtergrondinformatie over yin yoga, uitleg over alle houdingen en een aantal hele fijne series om thuis yin yoga te doen. Maar ook prachtige gedichten en inspirerende korte verhalen, die het belang van yoga illustreren.

2. ‘Light On Yoga’ – BKS Iyengar

‘Light On Yoga’ is een encyclopedie-achtige klassieker, geschreven door één van de grondleggers van yoga; Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar. In dit boek vind je meer informatie over het achtvoudige pad van yoga, duidelijke foto’s van verschillende yogahoudingen en de traditionele achtergronden bij alle asana’s en pranayama-oefeningen. Goed naslagwerk om af en toe eens doorheen te bladeren.

3. ‘Ashtanga Yoga, The Practice Manual’ – David Swenson

Of je nu net begint met ashtanga yoga of meer ervaring hebt met deze yogastijl, dit boek is dé gids voor de ashtangi’s onder ons. Naast foto’s en instructies, bevat elke houding uit de primary en intermediate series variaties voor iedereen die niet volledig in één van de houdingen kan komen. Door de handige ringband kan je het boek naast je yogamat neerleggen, terwijl je nieuwe houdingen probeert.

4. ‘Yoga Twists and Turns’ – Emma Silverman

Houd je van vinyasa flow yoga? En heb je al een paar maanden ervaring met deze yogastijl? Dan is ‘Yoga Twists and Turns’ een aanrader. Het boek is thematisch ingedeeld, ieder hoofdstuk beslaat een categorie yogaposes (staande houdingen, armbalans-houdingen, achteroverbuigingen etc.) en bestaat uit tien series om op een veilige manier toe te werken naar uitdagende intermediate en gevorderde poses.

5. ‘Your Body, Your Yoga’ – Bernie Clark

‘Your Body, Your Yoga’ is een goed boek voor als je meer wilt weten over anatomie, de realiteit van menselijke variatie in anatomie en de invloed ervan op onze bewegingsvrijheid. Door dit boek zul je beter begrijpen waarom je in bepaalde houdingen niet verder kunt komen dan je zelf misschien wilt en wat de functie van bepaalde asana’s is. Het boek is redelijk technisch, maar bevat nuttige tips die je kunt toepassen tijdens groepslessen.

Zoek je juist meer naar verdieping op filosofisch gebied? Dan zijn de Yoga Sutras van Patanjali en de Bhagavad Gita een mooie start.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Welk yogaboeken vind jij een aanrader?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply