Ontspanning Zen voelen

De leukste cadeaus om iets meer zen te worden

De leukste cadeaus om iets meer zen te worden

Op de valreep delen wij de leukste cadeaus om iets meer zen te worden. Leuk om te krijgen, maar minstens zo leuk om te geven. En zelfs als kerst al láng voorbij is, blijven deze cadeaus een aanrader. 

Lisa:

1. Flow scheurkalender

Vroeger vond ik scheurkalenders stom. Waarom weet ik niet, want nu wil ik niets liever dan een scheurkalender op de wc. Op de voorkant van deze kalender staat: ‘Hoe was je dag?’  Elke pagina bevat een paar regels om daar je antwoord op te schrijven. De kunst is te kijken naar de mooie dingen, zelfs al was je dag nog zo stom. Niet alleen weet je zo altijd wat de datum is, het is ook een aandenken voor later.

2. ‘Mijn bullet journal crash course’

Eigenlijk heb ik genoeg dagboeken. Maar als ik kijk naar een bullet journal, dan kan ik schijnbaar nog een hoop leren. Trackers, logs, collecties – achter een bullet journal schuilt een heus systeem. Toch is het systeem niet bedoeld om je te beperken; het moet je leven juist makkelijker maken, je creativiteit stimuleren en je helpen gelukkiger en gezonder te worden. Dit boek legt je uit hoe je begint en geeft je inspiratie. Ik ben in elk geval fan.

3. 50 yogakaarten

Soms wil ik wel yoga doen, maar heb ik geen zin om van alles uit de kast te trekken. Deze kaarten helpen je op een laagdrempelige manier toch een paar houdingen te doen. Ook als je thuis yoga wilt doen, maar niet weet waar je zin in hebt, kun je deze kaarten er makkelijk bij pakken. Trek er bijvoorbeeld eentje en laat je verrassen.

Shirah:

4. ‘The Four Agreements’ – Don Miguel Ruiz

Nog steeds raad ik dit boek aan iedereen aan. Op mijn negentiende verjaardag kreeg ik het, zonder te vragen, twee keer. Te toevallig! De schrijver, Don Miguel Ruiz, geeft in dit boek vier inzichten die je gelukkiger maken en meer vrijheid geven. Deze adviezen zijn zo simpel en duidelijk geformuleerd, dat je bijna denkt: ‘Dat kan zelf ook wel bedenken.’ De kunst zit hem in het zo opschrijven dat het mensen toch aan het denken zet. En dat is gelukt: het boek stond meer dan 7 jaar in de New York Times-bestsellerlijst. Hier lees je mijn uitgebreide review.

5. Een yogablok

Een leuk cadeau voor iemand die thuis vaak yoga doet. Net zoals bolsters en yogariemen zijn yogablokken er om een houding makkelijker, prettiger of uitdagender te maken. Het kan je helpen om een houding niet te forceren en er voor een langere tijd in te blijven. Ideaal als je graag yin yoga doet. Als ik thuis yoga doe met mijn yogablok en -riem, voelt het net alsof ik een mini-yogaschool heb haha!

6. ‘Nooit meer te druk’ – Tony Crabbe

Wil je met een minder vol hoofd het nieuwe jaar in? Dan is dit boek perfect. Bedrijfspsycholoog Tony Crabbe schreef een dikke pil met eindeloos veel tips voor een opgeruimd hoofd. Hij geeft onder andere tips om bewust keuzes te maken, legt uit waarom monotasken zo belangrijk is en adviseert je vriendengroep onder de loep te leggen. Ik heb al veel tips toegepast.

 – Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. – 

Wat is jouw cadeautip?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

1 Comment

  • Irene
    26 december 2017 at 13:03

    De Bullet journal crash course heb ik ook gekocht een tijdje geleden. Vond dat er heel nuttige dingen in stonden maar eigenlijk niets wat je niet op Pinterest kan vinden. Al vind ik het zelf wel fijner om het allemaal in een boekje te hebben.
    Die scheurkalender van Flow vind ik wel fijn! Heb er ooit een gehad met kleine gelukjes op en die was ook heel inspirerend.

  • Leave a Reply