Activiteiten Reviews

Dit leerde ik van de Inner Peace Conference

Dit leerde ik van de Inner Peace Conference

Elk jaar in oktober wordt Amsterdam extra druk bezocht door mensen die net als wij op zoek zijn naar zen. Dan is namelijk de Inner Peace Conference. Ik mocht naar de derde editie van dit bijzondere event. Wat heb ik ervan geleerd?

‘You breath the way you feel’ – Max Strom

De eerste sessie die ik bijwoon is ‘Transformational Breath Work’ van Max Strom, een expert op het gebied van yoga, meditatie en ademhalen. Ik ben vooral benieuwd wat het effect is van je ademhaling op je geluksgevoel. In een ruimtelijke kerk in Amsterdam, de Zuiderkerk, loopt Max het podium op en gaat rechtop op een stoel zitten. Het is nog vroeg voor een zondag, maar dat merk je niet aan hem. Max vertelt hoe bij elke emotie een andere ademhaling past en dat je je ademhaling goed kunt trainen. Ook vertelt hij dat door ademhalingsoefeningen te doen er op gegeven moment emoties naar boven kunnen komen. Zo zegt hij: “People open through breathing.” Natuurlijk ben ik benieuwd wat dat betekent.

Een uur lang oefenen we met twee verschillende ademhalingsoefeningen. Een oefening waarbij we het geluid maken van de oceaan en een oefening waarbij we op de uitademing ‘aaa-ieee’ zeggen. In plaats van zo laag mogelijk te ademen, met je buik, is het de bedoeling dat je ribbenkast uitzet. Terwijl ik mijn handen aan de zijkant van mijn borst houd, visualiseer ik dat mijn hart opent. Aan het einde van de sessie hoor ik gesnotter om me heen. Ik ben niet emotioneel, maar wel een stuk meer ontspannen.

‘Each of us is an imperfect being’ – James Doty

Opgeladen loop ik de Zuiderkerk uit richting het Leidseplein. Hier geeft neurochirurg James Doty een lezing genaamd: ‘The Alphabet of the Heart’. James is bekend van het boek ‘Magisch brein, magisch hart’, een aanrader volgens Shirah. Hoewel hij een beetje van de hak op de tak zijn verhaal vertelt, schrijf ik driftig mee. Zo vertelt hij over zijn moeilijke jeugd en hoe hij door anders naar gebeurtenissen in het verleden te kijken, zijn woede los kon laten: “The nature of my own changing, made the world around me change.”

Af en toe is het stil omdat James geëmotioneerd over zijn verleden vertelt. Dit beladen verhaal wordt onderbroken als zijn telefoon gaat. Met veel geduld en vriendelijkheid zegt hij dat hij op een later moment terugbelt. Een mooi voorbeeld van hoe deze neurochirurg in het leven staat. De belangrijkste les die ik van James leer, is dat je compassie kunt trainen. Hierdoor ga je vanzelf inzien dat de ander net zo is als jij: een (im)perfect persoon. Onder de indruk van deze woorden, verlaat ik de ruimte. Als ik achter me kijk, zie ik dat ook deze lezing op veel mensen indruk heeft gemaakt.

‘Trust yourself, that’s where the magic happens’ – Hanneke Peeters

Ik sluit de dag af met een sessie van Hanneke Peeters, schrijver van het boek ‘Rock Your Crystals’ en mede-oprichter van het merk Rock Your World. Ooit hebben Shirah en ik 180 minuten met een rozenkwarts gemediteerd. Het leek alsof het verschil maakte, maar we konden onze vingers er niet precies op leggen. Nieuwsgierig naar wat ik over het gebruik van kristallen kan leren, ga ik naar de lezing ‘How to Use Crystals to Find Inner Peace’.

Hanneke legt uit dat je kristallen als een self-care tool kunt zien. Ze helpen je te werken met je hart in plaats van je hoofd. Zo zijn er volgens haar genoeg manieren om kristallen in je dagelijks leven te gebruik. Kies er bijvoorbeeld elke ochtend één met gesloten ogen, neem een kristal mee als visuele reminder of zie het als een manier om weer in contact te komen met de natuur. Ook legt Hanneke weleens een kristal op haar yogamat om haar te herinneren aan haar intentie. Met een groene calciet in mijn hand, loop ik de zaal uit. Ik ben benieuwd wat deze steen mij zal brengen.

Kosten: € 119,- voor een dag of € 149,- voor een weekendticket.
Extra leuk: de verschillende locaties in Amsterdam. Vooral de sessies in de kerk vond ik vanwege de ruimte extra bijzonder.
Minpunt: de rij om naar binnen te gaan was bij sommige locaties lang.
Sterren: ★★★★★ (van de vijf sterren).

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Ben jij ook naar de Inner Peace Conference geweest?

You Might Also Like

2 Comments

  • Nynke Koops
    14 oktober 2019 at 09:45

    Mooi stuk Lisa! Zelf heb ik ook James Doty donderdagavond horen spreken. Erg inspirerend inderdaad!

  • Leave a Reply