Boeken Reviews

Een handig boekje voor onderweg – Easy Yoga

Easy Yoga

Negentien dagen geleden begon ik met mijn yogachallenge. Naast dat ik veel meer yoga doe en over niets anders praat, test ik veel nieuwe yogaboeken. Het boek ‘Easy Yoga’ van yogadocente en voedingskundige Kyra de Vreeze is daar één van. Maar is het ook een toevoeging aan mijn snel groeiende collectie yogaboeken?

Als ik niet probeerde om minder te kopen, had ik al twee boekenkasten vol yogaboeken gehad. Daarom kwam het goed uit dat ik dit boek van mijn moeder mocht lenen. Eerder reviewde ik al ‘Yoga zonder les’, een heel fijn yogaboek dat ik nog steeds regelmatig gebruik. Het nadeel van dit boek vind ik dat er alleen getekende poppetjes in staan. Je wordt dan wel niet afgeleid door andermans buikspieren, maar het is lastiger om precies te zien hoe een houding moet. Zou ik ‘Easy Yoga’, een boek vol foto’s van yogadocente en voedingskundige Kyra de Vreeze, dan toch fijner vinden?

Yin en Yang

De onderkop van dit boek is niet voor niets ‘oefeningen in kracht & ontspanning’. In dit compacte yogaboek staan namelijk 22 yoga-oefeningen voor ieder moment van de dag. Opwekkende yang-houdingen voor in de ochtend en ontspannende yin-houdingen voor in de avond. Naast duidelijke foto’s van iedere houding, staat er ook uitleg bij. Kyra vertelt wanneer je in en uit moet ademen en geeft tips om een houding comfortabeler of intenser te maken. De foto’s en tekst worden afgewisseld door inspirerende quotes. Mijn favoriet: “I started out with nothing and I still got most of it left.”

‘Easy Yoga’ is geen boek met yoga eyeopeners, maar wel een vriendelijk boek met afwisselende yogahoudingen. Je kunt merken dat Kyra goed over de balans in haar boek na heeft gedacht en hier niet alleen beginners, maar ook ervaren yogi’s mee wil inspireren. Ze neemt je als ware aan de hand en vertelt precies hoe je in een houding moet komen en hoe je ademhaling daarbij kan helpen. Kortom: een handig boekje met duidelijke foto’s voor mee naar het strand, het park of op vakantie.

Kosten: €10,00
Extra leuk: In het boek staat ook een recept voor een verfrissende smoothie.
Minpunt: Misschien is het onmogelijk, maar het lijkt mij zo fijn om een yogaboek te hebben die open blijft liggen. Waar je niet ingewikkeld je yogamatje op moet leggen of steeds een aantal bladzijden terug moet bladeren. Helaas voldoet dit boek niet aan deze (strenge!) eisen.
Eindoordeel: ★★★ en een half (van de vijf sterren).

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.