Boeken Reviews

Een hartverwarmend boekje – Ik heb me lief en alles om me heen

Een hartverwarmend boekje - Ik Heb Me Lief En Alles Om Me Heen

Fidessa en Kirstin van Lightstyle Creations volgen we al een tijdje op Instagram. Op hun account delen ze regelmatig foto’s van de boeken die ze hebben geschreven. Naar één boek was ik extra nieuwsgierig: ‘Ik heb me lief en alles om me heen’. Is het een aanrader?

Zoals de naam Lightstyle Creations al zegt streven de twee hartsvriendinnen naar een lichte levensstijl. Daarmee bedoelen ze niet dat je op zoek moet gaan naar verlichting, maar dat je probeert contact te maken met jezelf en handelt naar wat je hart je ingeeft. Makkelijk is dat niet, want hoe kom je erachter wat jouw rol is in het leven?

Veilig gevoel

In ‘Ik heb me lief en alles om me heen‘ (afgekort: IHMLEAOMH) wordt de uil gebruikt als wijze raadgever. Hij komt telkens terug in de vijf hoofdstukken die elk over een ander onderwerp gaan: inzicht, zelfcompassie, stilte, vertrouwen en vrijheid. Het zijn de vijf essenties die je helpen jezelf te vinden.

Bij het eerste hoofdstuk zit ik er al helemaal in door de open en toegankelijke schrijfstijl. De vriendinnen stellen zich kwetsbaar op en vertellen wat zij van het verleden hebben geleerd. Veel situaties die zij omschrijven zijn erg herkenbaar voor mij, van het streven naar perfectie tot twijfelen aan jezelf.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een meditatie oefening en een aantal ‘krachtspreuken’. Dat is prettig, want het geeft toch een soort samenvatting van wat je hebt gelezen. Stel je voelt je onrustig, dan kun je makkelijk terug naar het hoofdstuk over stilte. Ik merk dat het boek me vooral een gerust en veilig gevoel geeft. Alsof Fidessa en Kirstin zeggen: “We begrijpen je.”

Als jij van belang bent voor jezelf, dan is de wereld dat vanzelf ook, want jij bent onderdeel van het grotere geheel. – Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen

‘Cadeautje voor je spirit’

In het begin was ik een beetje sceptisch, want boeken die gaan over zelfcompassie en lief zijn voor jezelf neigen soms ook naar een handje vol vage adviezen, maar IHMLEAOMH bevat veel wijsheid in heldere taal. Het boek leest zo lekker weg, dat je het binnen een mum van tijd uit hebt om het vervolgens nog een keer open te slaan. Het klopt wat Fidessa en Kiristin zeggen: “Het is een boekje voor je spirit”. Ik laat hem in elk geval nog even op mijn nachtkastje liggen en wie weet geef ik hem ook een keer cadeau.

Kosten: € 12,99.
Extra leuk: het formaat, de leuke tekeningen en de mooie metaforen in het boek zorgen voor veel afwisseling. Ze hebben een eigen stijl die ze weten over te brengen.
Minpunt: moeilijk te zeggen. Als ik echt iets moet kiezen, dan zou ik zeggen dat wat meer praktische handvaten in het boek handig zouden zijn.
Eindoordeel: ★★★★★ (van de vijf sterren).

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply