Activiteiten Reviews

Een klassieke, Oosterse massage van Het Massagehuys

Dat een massage heerlijk is, hoef ik je niet te vertellen. Dat het ook meer dan heerlijk kan zijn, ontdekte ik toen ik een bezoek bracht aan Het Massagehuys. Ik ging voor een klassieke, Oosterse massage. Wat houdt deze massage in?

Vaak nemen we een massage om tot rust te komen. Toen ik door Het Massagehuys uitgenodigd werd, wilde ik ook een ontspannende massage proberen, maar wel met een twist. Ik koos daarom voor de authentic Asian massage. De authentic Asian is een klassieke, Oosterse massage, waarbij de nadruk ligt op het rekken en strekken van lichaamsdelen. Je doorbloeding gaat hierdoor beter stromen en je wordt flexibeler. Klinkt goed, maar voelt het ook prettig?

Niet afdwalen

Het grootste deel van de massage lig ik op mijn buik en worden mijn voeten, benen, armen, handen en schouders heerlijk gemasseerd. Het duurt niet lang of de masseur raakt een pijnlijke plek aan. Hij oefent best wat druk uit, maar dit is ook de bedoeling; alles wat vast zit wordt losgemaakt. Ik merk dat de druk helpt om mijn hoofd erbij te houden en niet af te dwalen naar alles wat nog op mijn to-do list staat. Een pijnlijke plek kun je simpelweg niet vermijden, want je reageert hier automatisch op door ‘Auw!’ te denken. Het is alsof mijn lichaam zegt: ‘Hallo, ik ben er ook nog.’

Aan het einde van de massage zit ik op de massagetafel in kleermakerszit. Mijn bovenlijf draai ik een keer naar links en rechts op aanwijzen van de masseur. Misschien een beetje te veel details, maar soms hoor ik kraakgeluiden. Toch voelt het best fijn. Het is alsof je yoga doet, maar dan is er iemand die jou helpt de oefeningen uit te voeren.

Springlevend

Na de massage krijg ik een kopje gember-citroen thee passend bij de massage die ik had gehad. Voor elke massage heeft Het Massagehuys een andere soort thee. Terwijl ik de thee drink, laat ik de massage op mij inwerken. Het schijnt dat ze in Azië deze massage met kleren aan doen en er geen olie wordt gebruikt. Bij Het Massagehuys doen ze dat wel, zodat je ook echt het massagegevoel krijgt. Die dag was ik best moe, maar na de massage voel ik mij weer springlevend. Vol energie begin ik aan mijn weekend!

Kosten: ik kreeg een massage van ‘het huys’. Een massage kost normaal € 58,50.
Extra leuk: de zelfgemaakte producten van Het Massagehuys, zoals de thee.
Minpunt: volgens mij kwam ik op een drukke dag langs, maar ik vond het toch wel een klein beetje gehorig. Niet gek in Amsterdam!
Sterren: ★★★★ (van de vijf sterren).

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply