Activiteiten Reviews

Een reis naar binnen – Sacred Spirit Session (+ cadeau!)

Een reis naar binnen - Sacred Spirit Sessions

De Bewustzijn School is voor ons geen onbekende plek meer (jippie!). Na er één keer eerder geweest te zijn, mochten we nu de les ‘Sacred Spirit Session’ volgen. Klinkt mysterieus, niet waar? In dit artikel leg ik uit wat het inhoudt en hoe ik het heb ervaren.

Onder het mom van ‘ik laat mij verrassen’, lopen we richting de school. Een klein beetje gehaast komen we aan, maar gelukkig hoeven we niet meer te zoeken waar het is. Alsof ik er al jaren kom, trek ik mijn schoenen uit en pak ik een kopje thee. Na de regenachtige reis, is het heerlijk thuiskomen op deze rustige plek.

Oude, vertrouwde labels

Met nog ongeveer tien andere vrouwen zitten we in een cirkel rondom een paar kaarsen, kristallen en een boeddha beeld. Vanzelfsprekend maakt Marieke van Meijeren, de oprichtster van De Bewustzijn School, de vergelijking met een heksenkring. ‘Wat gaat er gebeuren?’,  spookt er door mijn hoofd. Marieke, die deze les geeft, komt meteen in actie. Nadat ze iedereen een hand heeft gegeven, stelt zo ons een aantal vragen, zoals wat energie is en hoe dat er voor ons uitziet.

Eén opmerking blijft bij mij hangen. In plaats van wie ze is, heeft Marieke het over wat we zijn. In tegenstelling tot wat ik had verwacht, zijn we niet begonnen met een voorstelrondje; ik hoefde niet te zeggen dat ik een baan heb en in Amsterdam woon. Ik kom tot het inzicht dat het standaard riedeltje dat ik normaal gesproken vertel, verbloemd wie ik werkelijk ben. Tja, wie ben ik dan zonder mijn oude, vertrouwde labels?

Energie ontvangen

Het licht wordt gedimd en we beginnen met de meditatie. Ik probeer mij te ontspannen en Marieke’s stem te volgen. We visualiseren dat we stevig als een boom zijn en boven ons de zon schijnt. Als we op een blaadje mogen schrijven wat we los willen laten, krijg ik een mooie boodschap binnen: ‘Je hoeft niet meer bescheiden te zijn.’ De zon voel ik steeds krachtiger schijnen, ik laat mijn licht stralen.

Eén voor één loopt Marieke bij iedereen langs. Ze legt haar handen op mijn schouders en laat me zachtjes naar achteren bewegen, zodat ik met mijn rug tegen de stoel aan zit. Op een gegeven moment start de muziek en houden we elkaars handen vast. Nog voordat ze het zegt, bedenk ik me: ‘Ik geef energie, maar mag het ook ontvangen.’ Zo stroomt de energie door ons allemaal.

Ander universum

Na afloop delen hoe we de meditatie hebben ervaren. Het blijkt dat dit voor iedereen anders is. Toevallig (of niet?) ontvingen Shirah en ik ongeveer dezelfde boodschap. Al gauw maakt Marieke duidelijk dat elke reis goed is zoals die is. Eén ding hebben we in elk geval gemeen: als je diep naar binnen keert, heeft je ziel een heleboel te vertellen.

Zodra we uit de les komen, vraag ik aan Shirah: “Hoe laat is het?” Ik ben mijn tijdsbesef kwijt. Het voelt bijna gek om weer het normale, snelle leven in te stappen. De volgende ochtend is het een normale werkdag. Toch voel ik me anders. Licht, opgewekt. Alsof er iets in mij is losgemaakt en ik heel even in een ander universum was.

Kosten: wij mochten deze les gratis volgen. Een enkele les kost €25,-.
Extra leuk: Marieke staat open voor feedback en je kunt haar elke vraag stellen die je wilt.
Minpunt: soms vond ik wat er gezegd werd een klein beetje abstract en duurde het even voordat het kwartje bij mij viel. Misschien dat ik daarom ook iets ‘zweveriger’ schrijf dan normaal.
Sterren: ★★★★★ (van de vijf sterren).

Ben jij ook benieuwd naar deze les? Wij mogen aan iedereen als cadeau een introductiegesprek bij De Bewustzijn School ter waarde van €20,- weggeven met coach Jamie. Na dit gesprek, kun ook nog één gratis les ter waarde van €15,- of €25,- inplannen. Als je dit wilt, stuur dan een mailtje naar info@debewustzijnschool.nl en vermeld de volgende code: ‘OpZoekNaarZen’.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.