Producten Reviews

Geluk in een koekje – dit vind ik van gelukskoekjes

Geluk in een koekje - dit vind ik van gelukskoekjes

Op geluk hoef je niet te wachten, je kunt het ook opzoeken! Door bijvoorbeeld jezelf op gelukskoekjes te trakteren. Ik kwam een box gelukskoekjes tegen bij de Lidl. Welke inspirerende spreuken vond ik? En hoe smaken de koekjes?

1. ‘Laat het verleden achter je’

Dit was de eerste quote die ik pakte en hij trok meteen ook mijn aandacht, want nog altijd gaat het merendeel van mijn gedachten over het verleden en de toekomst – niet het heden. Wat trek ik morgen aan? Wie moet ik nog bellen? En: hoe had ik het laatst anders aan kunnen pakken? Minder piekeren over dit soort vragen resulteert in minder stress, maar als je je herkent in dit soort gedachten, weet je vast dat dit best moeilijk is.

2. ‘De vrolijkheid van een mens verlengt zijn dag’

Vrolijk zijn is een heerlijk gevoel. Als ik zo over mijn vrolijke buien nadenk (ja, die heb ik wel eens), dan zijn dat vooral piekmomenten of kleine successen, zoals het afronden van een belangrijke klus of opdracht. Gek genoeg kan ik me de dagen waarop ik ‘medium vrolijk’ ben (om het maar even zo te zeggen) niet zo gauw voor de geest halen. Of vrolijk zijn ook echt mijn dag langer maakt, vraag ik me af. Maar het is in ieder geval waar dat je met een vrolijke of positieve instelling het jezelf een stuk makkelijker maakt.

3. ‘Zorg voor anderen, je zal ervoor worden beloond’

Zorgzaam zijn is een talent. Eentje die je niet zomaar uit je mouw schudt. Ik denk dat ik redelijk zorgzaam ben, maar ik heb niet altijd ‘zin’ om voor een ander te zorgen. Koken bijvoorbeeld vind ik niet super leuk om te doen, zelfs al kook ik voor een ander. Een zorgzaam persoon zou het heerlijk vinden om in de keuken te staan voor twee. Het klinkt een beetje egoïstisch nu ik het op papier zet, maar misschien is dit juist de reden waarom deze quote mij is bijgebleven.

Conclusie

De spreuken zijn niet allemaal overtuigend. Er zitten bijvoorbeeld ook quotes tussen als ‘U bent momenteel onoverwinbaar’ en ‘Uw argumenten overtuigen vandaag alle sceptici’. Soms kan ik hard lachen om wat er op het papiertje staat. Dus nee, ik geloof echt niet alle spreuken, maar daar koop je de geluksbox dan ook niet voor. Gelukskoekjes zijn leuk als kleine verrassing, ze smaken heerlijk en zo heel af en toe, zetten ze je ook heus aan het denken.

Kosten: € 1,49.
Extra leuk: het openmaken van een gelukskoekje blijft een verrassing.
Minpunt: de quotes zijn een tikkeltje ouderwets en niet heel inspirerend.
Eindoordeel: ★★ (van de vijf sterren).

Koop jij wel eens gelukskoekjes?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.