Ontspanning Zen voelen

Hermien: “Sinds ik masseer, heb ik mezelf beter leren kennen”

Dat ik mij met spiritualiteit bezig houd, heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder volgt regelmatig cursussen over werken met energie en intuïtie. Door anderen te masseren, probeert ze energie door te geven. Ik vraag me af waarom een massage zo fijn voelt en wat energie te maken heeft met massage. 

Hermien: “Massage heeft zowel geestelijk als lichamelijk een positieve werking. Je maakt bijvoorbeeld beter contact met je intuïtie, maar het stimuleert ook de productie van serotonine en oxytocine, twee gelukshormonen. Hierdoor voel je je minder angstig en gestrest. Ook verbetert het de flexibiliteit van het lichaam, de doorbloeding en stofwisseling. Zo slaap je beter en krijg je meer energie. Ik ben mij in massage gaan verdiepen, omdat ik iets met mijn handen wilde doen en het mij een goed gevoel geeft als een lichaam tot ontspanning komt.”

Harmonie

“Door de opleiding integrale massage te volgen, heb ik geleerd dat het lichaam fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel met elkaar in verbinding staat. Net zoals elk ander mens heb ik dingen meegemaakt. Massage heeft mij laten inzien hoe fijn het is om emoties die in het lichaam zijn opgeslagen los te laten. Alles wat je in je leven meemaakt, sla je op en vormt je. Bepaalde gebeurtenissen en de drukte van het dagelijks leven kunnen blokkades veroorzaken. Negatieve energie gaat dan in je lichaam zitten, waardoor de energie niet goed stroomt en je last kunt krijgen van lichamelijke klachten of gezondheidsproblemen. De organen functioneren bijvoorbeeld niet goed of je nek en schouders zijn stijf. Massage probeert alle lagen weer in balans te brengen. Des te meer harmonie tussen deze lagen bestaat, des te meer ontspanning je ervaart.”

massage_nienke

Gevoel

“Sinds ik mij met massage bezig houd, heb ik mezelf beter leren kennen. Een aanraking maakt je namelijk bewust van je lichaam, waardoor je gaat nadenken. Heb je pijn, dan ga je je afvragen waar dit vandaan komt. Diepe gevoelens van verdriet kunnen dan naar boven komen. Je lichaam praat telkens tegen jou, massage maakt je bewust van hoe je omgaat met die emoties en gevoelens. Je moet pijn eerst toelaten, daarna kun je echt bij je gevoel komen. Des te vaker je hier aandacht aan besteedt, des meer er loskomt en hoe meer ontspanning je ervaart.”

Heb jij wel eens een massage gehad? Hoe vond je dat?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply