Geluk Zen voelen

Het beste van 2 jaar Zenzoekers + aankondiging!

Foto: Aline Bouma

Ruim twee jaar Zenzoekers. Een eindeloze zoektocht naar wat ons zen maakt met (vandaag precies!) 400 artikelen als resultaat. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom delen we de artikelen waar we het meest trots op zijn. 

Foto: Aline Bouma

Shirah: 

‘De 15 belangrijkste mensen in je leven’

Het boek Nooit Meer Te Druk van Tony Crabbe inspireerde mij om bewust stil te staan bij de belangrijkste mensen in mijn leven. Want ook als het om vriendschappen gaat, geldt: less is more. Ik vond het bijzonder om in de reacties te lezen dat meer mensen geen waarde hechten aan tachtig Facebookvrienden, maar liever een klein(er) groepje goede vrienden hebben.

‘Beter contact maken met je lichaam’

Ik weet nog dat Lisa dit artikel net had geschreven en ik de kop las. ‘Dat klinkt wel een beetje zweverig’, dacht ik toen. Toch is dit één van de artikelen die ik het vaakst herlees, omdat ik in dit opzicht nog veel van Lisa kan leren. De praktische tips in dit artikel pas ik dan ook regelmatig toe.

‘Een yogaserie tegen rugpijn’

Als je veel achter de computer zit of vaak met je schouders voorovergebogen, komt deze yogaserie van Belle als geroepen. Door de prachtige foto’s die ze maakte in Nieuw-Zeeland en haar heldere uitleg, weet ik bijna zeker dat iedereen deze serie thuis kan doen. Mijn favoriete houding van deze reeks is absoluut de koeienkop.

‘Gelukkig durven zijn’

De dag voordat ik op vakantie ging, schreef ik over de negatieve gedachten die soms opduiken op de momenten dat ik me gelukkig voel. Door te schrijven over deze onheilsvreugde, kon ik het meer van een afstand bekijken. Nu, een paar maanden later, sta ik er zelfs veel minder bij stil dat geluk ook door je vingers kan glippen. Terwijl er in de tussentijd juist veel dingen zijn gebeurd waar ik toen bang voor was.

Lisa:

‘Er bestaat geen draaiboek voor een lang en gelukkig leven samen’

Mijn ouders zijn gescheiden. Ik denk dat ik daardoor wel een iets ander beeld heb gekregen van relaties dan wanneer je ouders nog wel bij elkaar zijn. Dit interview door Shirah vond ik extra mooi. Het breekt met het ideaalbeeld dat je voor altijd gelukkig moet zijn met één geliefde.

‘Je hoeft niet de beste versie van jezelf te zijn’

Begin dit jaar had ik genoeg van de uitspraak ‘wees de beste versie van jezelf’. Mijn frustratie zette ik om in een doeltreffend artikel, waarin ik pleit voor acceptatie van wie je bent en hoe je eruitziet. Natuurlijk mag je streven naar beter, maar nu ben je ook goed genoeg. En daar waren meerdere van jullie het met mij eens.

‘Gelukkig zijn binnen je comfort zone’

Dit artikel zette me aan het denken over het woord ‘comfort zone’. Ik bedacht me dat het eigenlijk te pas en te onpas wordt gebruikt, alsof je een loser bent als je wel in je comfort zone blijft. Maar waarom zou je erin meegaan als je toch prima op je plek zit? Precies zoals Shirah zegt: “Uit je comfort zone stappen is niet hét grote avontuur, maar jouw avontuur. Niet iets om te vergelijken met een ander.”

‘Beter leren ruzie maken’

Als het even kon, dan zou ik elke week naar een masterclass van The School of Life gaan. Mijn eerste kennismaking met deze organisatie was toen ik de workshop ‘Beter leren ruzie maken’ volgde. Ik houd, net als de meeste mensen, niet van conflicten. Toch leek het me wel iets, een goede ruziemaker worden. Erover schrijven ging daarom ook heel natuurlijk.

Op naar een nieuw hoofdstuk

Het beste nog van alles is dat we nog steeds met veel plezier met elkaar samenwerken, leuke reacties van jullie krijgen en veel nieuwe dingen leren door Zenzoekers. Het voelt als een eindeloze zoektocht. Omdat we zo blij zijn met onze website en grootste plannen hebben, is het tijd voor een nieuw behang. Houd de website de komende dagen in de gaten.

Bron: Pinterest

Welk artikel staat jou het meeste bij?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

8 Comments

 • Desi
  24 november 2017 at 10:03

  Wat leuk dat jullie twee jaar bestaan. Ik lees nog steeds met veel plezier mee 🙂

  • Hermien
   24 november 2017 at 12:29

   Twee jaar zenzoekers
   Het blijft mooi om elke keer te lezen en ik wens jullie nog vele jaren schrijven erbij .
   💜💜

  • Lisa
   24 november 2017 at 17:56

   Leuk om te horen, Desi! 🙂

 • Iris
  24 november 2017 at 20:51

  Twee jaar alweer, gefeliciteerd! Ik lees graag jullie blogs en blijf dat ook zeker doen. Ik ben benieuwd wat jullie voor grote plannen hebben! Toppers 😀

 • Marjan
  26 november 2017 at 18:20

  Wat bijzonder! Ik lees de artikelen altijd met veel plezier en hoop dat jullie er nog lang mee doorgaan 🙂

 • Leave a Reply