Geluk Zen voelen

Hoe je hart volgen je gelukkig maakt

Veel mensen dromen ervan om hun vaste baan op te zeggen en te doen waar ze echt naar verlangen. Een bed & breakfast beginnen, illustrator worden of vanuit het buitenland werken. In plaats van te blijven dromen, durfde Marja de stap daadwerkelijk te zetten. Hoe ze tot dit besluit kwam en wat wij van haar kunnen leren, vertelt ze in dit interview.

Marja: “Stoppen met mijn vaste baan is een uitdagend proces geweest. Ik heb altijd al de droom gehad om voor mezelf te beginnen, van mijn passie mijn werk te maken: yogalessen geven, workshops en retreats organiseren en een plek te creëren voor in- en ontspanning, een plek die inspireert! Toch heb ik lang voor de zekerheid gekozen van een vaste baan, wel met hele leuke collega’s en ook leuke projecten. Alleen klopte het voor mij niet meer. Mijn lampje ging letterlijk en figuurlijk uit in juni vorig jaar. Daarna heeft het nog even geduurd voordat ik de beslissing durfde te nemen. Een personal en professional power training met (familie)opstellingen, heeft mij toen inzichten en helderheid gegeven. Maar het heeft me vooral weer in mijn eigen kracht geplaatst.”

Verlangen

“Na de trainingen kon ik niet anders dan naar mijn hart luisteren en dit gevoel volgen, het was heel erg sterk. De vraag is dan hoe lang je nog door blijft gaan met dingen die eigenlijk niet meer kloppen. Vaak weet je van binnen wel wat goed voor je is. En toch blijf je doorgaan omdat het verstandig is. Alleen is het verlangen op een bepaald moment zo ontzettend groot, dat je niet anders kunt dan een keuze maken, zodat je de focus kunt leggen op dingen die echt belangrijk voor je zijn.”

Energie

“Ik heb heel veel mooie en inspirerende mensen ontmoet waarmee ik mag samenwerken en waar ik van kan leren. Ik geef inspirerende lessen op mooie plekken in het land en ik heb de tijd en ruimte om mijn dromen ook echt na te jagen. Als je je hart volgt, gaat alles stromen. Dan komen er dingen op je pad omdat het klopt. Dan leef je jouw mooiste leven vanuit liefde en vertrouwen. Dat geeft heel veel energie. Als je echt iets wilt en een groot verlangen hebt, moet je het doen. Uit je comfort zone en actie ondernemen, dat brengt je ontzettend ver.”

marja
Welke droom wil jij waarmaken?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Debby
  28 maart 2016 at 14:40

  Wat een mooi inspirerend verhaal 🙂

 • Reply
  Iris
  29 maart 2016 at 14:14

  Wat goed om te lezen! Ik ben er zelf nu ook meer mee bezig en vraag me ook steeds meer af wat ik nou eigenlijk wil. Heel inspirerend stuk 🙂

 • Reply
  Nathalie
  29 maart 2016 at 22:49

  Een heel mooi verhaal: ook ik ben bezig met het uitvogelen van wat ik met mijn leven wil en waar ik gelukkig van word. Best lastig nog maar wel een mooi proces.

 • Reply
  Lisa
  31 maart 2016 at 07:40

  Ik herken me hier wel in, ja! Ik heb geleefd met een burn-out en angststoornis maar ik ben nu steeds krachtiger door mijn hart te volgen. Daar hoort een nieuwe studie bij en misschien wel een nieuwe woonplaats. Ik vind verandering heerlijk als het richting je passie is. 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.