Boeken Reviews

Hoe je je leven eenvoudig leuker maakt – Steeds leuker

Eigenlijk vind ik mijn leven al behoorlijk leuk, maar het kan altijd nóg leuker natuurlijk. Waar begin je dan? Ik las het boek ‘Steeds leuker’ van Jelle Hermus, de oprichter van soChicken. Jelle belooft dat je met weinig moeite je leven steeds leuker kunt maken. Hoe doe je dat? En is dit boek een aanrader?

Naast een website heeft Jelle Hermus een nieuwsbrief en ontwerpt hij hele toffe online cursussen. Eind 2017 kwam zijn eerste boek uit: ‘Steeds leuker’. Op het internet stikt het van de lovende reviews. Zijn boek werd zelfs gekozen tot het Beste Spirituele Boek van het jaar. Eerder heb ik ervaren dat positieve reviews lang niet alles zeggen. Zo vond ik één van de eerste boeken die ik van Brené Brown las behoorlijk tegenvallen, terwijl de recensies mij beloofden dat haar boodschap erg indrukwekkend was. Geldt dat ook voor Jelle’s boek?

Open deuren

In ‘Steeds leuker’ geeft Jelle je de kortste route naar een leuker leven. Een leuker leven bestaat volgens hem uit vrijheid, blijheid en betekenis. Het boek is ook ingedeeld in deze drie onderwerpen. Belangrijk is dat Jelle erin gelooft dat het veel simpeler is om je leven te optimaliseren dan je denkt. Vaak zijn we geneigd dingen ingewikkelder te maken dan nodig is. Kijk maar naar afvallen: in plaats van stapsgewijs elke maaltijd steeds gezonder te maken, kiezen veel mensen voor een dieet. Ze gooien hun eetpatroon in één keer op de schop om na een aantal maanden weer terug bij af te zijn. Jelle laat zien dat je met kleine veranderingen op de lange termijn veel meer bereikt.

Treffend is het voorbeeld van de ‘open deuren’, waar het boek mee begint. Volgens Jelle zijn de dingen die hij vertelt niet per se nieuw. Waarom schrijft hij er dan alsnog een compleet boek over? Omdat hij juist vindt dat we van deze open deuren gebruik moeten maken. Sommige adviezen liggen zo voor de hand, dat we er niet in geloven. Zo zegt hij: “Dingen moeten origineel zijn, want anders vinden we ze niet leuk.” Jelle laat zien dat je veel beter aan de slag kunt gaan met deze open deuren, want alleen dan houd je het vol en kun je je leven daadwerkelijk beetje bij beetje steeds leuker maken.

We zijn allemaal bekend met de open deuren. Maar er zijn maar weinig mensen die echt door de deur heen lopen – Jelle Hermus.

Nuchtere Hollander

De metaforen die Jelle in zijn boek gebruikt zijn heel treffend; je kunt het er bijna onmogelijk niet mee eens zijn. Het gevaar van iets zó tot de kern brengen, is dat het al gauw te simplistisch wordt. Ik vind het daarom knap hoe het Jelle is gelukt om in duidelijke taal een interessante boodschap over te brengen. En als nuchtere Hollander word ik enorm blij van mensen die met hun beide benen op de grond staan en er geen doekjes om winden. Ik ben in elk geval overtuigd: eigenlijk ligt alles wat je helpt een leuker leven te leiden al voor het oprapen. Je moet het alleen doen. Op naar meer vrijheid, blijheid en betekenis dus!

Kosten: € 20,-.
Extra leuk: met dit boek leer je Jelle, het gezicht achter de website soChicken, steeds beter kennen. Erg leuk!
Minpunt: ik kan moeilijk iets bedenken, dus deze laat ik leeg. Ook al speel ik dan misschien een beetje vals.
Eindoordeel: ★★★★★ (van de vijf sterren).

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

3 Comments

 • Irene
  14 februari 2018 at 14:45

  Ik ben er ook in aan’t lezen en vind het ook écht een leuk boek! Fijn geschreven en heel herkenbaar eigenlijk.

 • Rian
  3 februari 2019 at 16:05

  Ik heb het boek gelezen en heb het veel kado gedaan. Zo overtuigd was ik. Mij heeft het heerlijk op weg geholpen naar een leuker leven.
  En ik hoorde dat er een 2e boek komt in het voorjaar 2019!!!

  • Lisa
   3 februari 2019 at 16:08

   Leuk om te horen. Ik ben ook benieuwd naar het tweede boek!

  Leave a Reply