Boeken Reviews

Hoe leef je je mooiste leven? – Master your mindset

Hoe maak je je leven succesvol? - Master Your Mindset

“Over vijf jaar kan je leven er totaal anders uitzien”, schrijft Michael Pilarczyk. In zijn boek ‘Master your mindset’ geeft hij de formule voor een succesvol leven, oftewel ‘je mooiste leven’. Wat kunnen we van hem leren?

Na het lezen van dit boek kan ik in elk geval één ding zeggen over Micheal Pilarczyk: hij weet als geen ander wat het ondernemerschap inhoudt. Uit zijn levensverhaal blijkt dat hij op jonge leeftijd miljonair werd, maar hij is ook een keer failliet geweest. Tijdens een grote zeilreis kwam hij erachter wat het werkelijk betekent om niets te doen. Met behulp van inspiratiebronnen, zoals Boeddha en Napoleon Hill van het boek Think and Grow Rich, heeft hij zijn nieuwste boek geschreven.

Duidelijk doel

In de eerste instantie is ‘Master your mindset’ een boek over spirituele groei. Pilarczyk heeft het over ‘conditionering’; bepaalde denkpatronen die we ons onbewust hebben aangeleerd. Het gaat dan om gedachten zoals ‘ik kan dit toch niet’ of ‘ik heb altijd pech’. Pilarczyk is ervan overtuigd dat je door anders te gaan denken, je leven er ook anders uit gaat zien. Hoewel ik het befaamde boek ‘The Secret’ nooit heb gelezen, deed zijn visie mij er wel aan denken. Ik ben niet super fan van de gedachte dat je alles kunt waarmaken als je er maar hard genoeg in gelooft. Meer kan ik mij vinden in Pilarczyk’s idee dat je wel een duidelijk doe voor ogen kunt hebben, maar dat de weg ernaartoe soms anders verloopt dan je zou willen.

Eigen ervaringen

Tijdens het lezen van het boek stoorde ik mij aan de voorbeelden die Pilarczyk aanhaalde, omdat deze meestal een mooi geldbedrag als resultaat hebben. Iemand is bijvoorbeeld na veel wikken en wegen toch een eigen onderneming gestart en het blijkt verrassend goed te gaan. Geld is fijn, maar zodra je boven een bepaald bedrag uitkomt, maakt het niet zo heel veel meer uit hoeveel je verdient. Dit is vaker bewezen. Aan de andere kant vind ik ook niet dat je er omheen moet draaien dat geld wel degelijk van pas komt. Daarnaast is dit boek vanuit zijn eigen ervaringen geschreven; hij heeft zowel in schaarse als in uitbundige tijden geleefd en kan daarom een gewogen oordeel over de waarde van geld vellen.

Toewijding en focus

Misschien denk je na het lezen van deze review: wat maakt dit boek anders dan andere boeken die je de sleutel beloven tot het mooiste leven? Ik denk dat Pilarczyk’s verhaal aantoont hoe ver je kunt komen als je genoeg toewijding en focus hebt, vooral op ondernemersvlak. Hij geeft je in zijn laatste hoofdstuk ook een stappenplan. Ergens klinkt het heel saai, maar het toont ook aan hoe simpel het kan zijn: bepaal je doel, kijk hoe je er kunt komen en houd vol.

Kosten: € 19,95.
Extra leuk: het boek leest vlot. Binnen no time zat ik op de helft.
Minpunt: de BN’er verhalen werden mij wel iets te veel. Ik vraag me af wat het uiteindelijk met spiritualiteit te maken heeft, maar misschien ben ik daar te nuchter voor. Ook miste ik structuur in het boek.
Eindoordeel: ★★ (van de vijf sterren).

Wij kregen dit boek van Invictus Publishing om te reviewen.

BewarenBewaren

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Benthe
    19 december 2016 at 12:10

    Hmm, de titel vind ik heel veelbelovend, maar als ik je review dan lees, dan denk ik: meh. Dus bedankt daarvoor, dan hoef ik ‘m zelf niet te lezen haha.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.