Activiteiten Reviews

Ik ontdekte de kracht van een energiebehandeling

Geuren kunnen veel invloed hebben op je stemming. Zo helpt lavendel mij ontspannen en geeft munt mij energie. Bij aromatherapie komen er geuren vrij door het gebruik van essentiële oliën. Elcke ontdekte dat aromatherapie een goede aanvulling is op een energiebehandeling. Ik ging bij haar langs voor een consult. 

Het is een snikhete dag als ik aankom bij het huis van Elcke. Trots laat ze haar nieuwe praktijkruimte met airco zien. Als we binnen gaan zitten met een kop thee, vertelt Elcke enthousiast hoe ze op het idee is gekomen om energiebehandelingen te geven. Dat ze nu mensen helpt op deze manier, is best bijzonder. Toen ze op een dag in aanraking kwam met reiki (spreek uit: ‘rekie’), dacht ze dat het niets voor haar was. Toch was ze na een eerste kennismaking om en is ze zich sindsdien gaan verdiepen in energie. Ze voelde dat ze met deze vorm van therapie verder moest.

Energieblokkades

Volgens Elcke heeft alles een bepaalde trilling. De tafel waar we aan zitten en een negatieve gedachte bijvoorbeeld, maar ook jij en ik bestaan uit energie. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar zo gek is deze gedachte eigenlijk niet. Je kun het vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je naast iemand in de trein zit. Ook al ken je deze persoon nog niet, je krijgt er waarschijnlijk wel een bepaald gevoel bij. Blokkades in je energie kunnen zorgen voor klachten zoals vermoeidheid en hoofdpijn. Met een energiebehandeling kunnen deze blokkades opgeheven worden. Elcke doet dit met shambhala, een vorm van reiki, en aromatherapie. Bij shambhala wordt via een handoplegging energie doorgegeven en met aromatherapie wordt er gebruikt gemaakt van essentiële oliën die ook uit trillingen bestaan. Elcke vertelt dat deze oliën net zoals een medicijn werken en een mooie aanvulling zijn op een energiebehandeling. Zowel shambhala als aromatherapie vallen binnen de categorie alternatieve geneeswijzen, net zoals acupunctuur en Ayurveda bijvoorbeeld.

Pompelmoes en den

Met allerlei klachten komen mensen bij Elcke voor een energiebehandeling, van hooggevoeligheid tot migraineaanvallen en van burn-out klachten tot concentratieproblemen. Ik heb niet echt een klacht, maar merk wel dat ik me de laatste tijd wat onrustig voel. De behandeling begint met aromatherapie. Elcke doet een mix van essentiële oliën in een voetenbad. Als ik haar vraag hoe ze bepaalt welke oliën bij mij passen, legt ze uit dat de eerste indruk bij binnenkomst genoeg is. In mijn voetenbad doet ze een mix van pompelmoes en den. De geur van pompelmoes maakt je schijnbaar vrolijk, den geeft ruimte en zorgt voor een goede doorstroming van energie.

Terwijl ik geniet van het voetenbad, vertelt Elcke verder. Ze legt uit dat ik veel ruimte nodig heb. Een negen tot vijf baan benauwt me en ik wil graag een kleurrijk leven leiden. Al gauw hebben we het over mijn droom om in het buitenland te wonen. Vlak nadat ik over het onderwerp begin, vraagt Elcke of dit de eerste keer is dat ik deze droom uitspreek. Het is inderdaad zo dat ik het nog niet aan veel mensen in mijn omgeving heb verteld. Daarom vind ik het best spannend om het erover te hebben; de droom wordt zo nóg echter.

Relaxt

Na het voetenbad vraagt Elcke mij te gaan liggen op de massagetafel. Ik sluit mijn ogen en leg mijn handen op mijn buik. Terwijl ik lig, houdt ze haar handen een paar centimeter boven mijn hoofd. Volgens Elcke is je hoofd als een computer; hier krijgt ze te zien waar de klachten zich bevinden. De hele sessie raakt ze mij niet aan, het enige wat ze doet is met haar handen mijn lichaam afgaan. Bij mijn heupen, voeten en schouders staat ze langer stil. Als ze met haar handen bij mijn schouders is, voel ik een iets drukkend gevoel.

Aan de ene kant lijkt het alsof ik al uren op de tafel lig, aan de andere kant is het ook zo weer voorbij. Ik voel me heel relaxt als ik mijn ogen weer open. Elcke komt naast me staan en legt uit wat ze tijdens de behandeling tegenkwam. Ze vertelt dat ik optimistisch ben en dat dat over het algemeen een mooie eigenschap is. Het kan er alleen ook voor zorgen dat ik te snel over mijn gevoelens heen stap. Soms is iets gewoon rot/stom/balen. Daar mag ik best even bij stilstaan.

Extreem veel dorst

Aan het einde van de energiebehandeling trek ik een kaart uit een set van Doreen Virtue. Op de kaart staat: ‘Kosmische orde.’ Elcke leest voor wat dit betekent: “Er wordt aan een win-win-situatie gewerkt, waarbij voor iedereen die erbij betrokken is een goede oplossing komt.” Ik moet meteen weer aan het buitenland denken. Het wordt mij nu duidelijk dat het waarschijnlijk niet bij een droom blijft. Op de terugweg in de auto drink ik meteen mijn flesje water leeg. Ik heb extreem veel dorst en ben eigenlijk ook best wel moe. Terwijl ik naar buiten kijk, fantaseer ik over mijn buitenlanddroom. Zoals Elcke al tegen mij zei: “Het is een enorme sprong, maar je weet dat je niks te verliezen hebt.”

Kosten: €50,- per consult.
Extra leuk: hoe enthousiast Elcke vertelt. Ook kreeg ik na afloop een flesje met olie mee, zodat ik thuis ook een voetenbad kan maken met precies dezelfde geuren.
Minpunt: een alternatieve geneeswijze zoals reiki of aromatherapie kan veel voor je betekenen, maar het is best ongrijpbaar. Dat maakt het voor mij moeilijk te verklaren wat er nu precies is gebeurd.
Sterren: ★★★ en een half (van de vijf sterren).

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij wel eens een reikibehandeling gehad? Of aan aromatherapie gedaan?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply