Inzichten van de maand

Inzichten van de maand: alles is liefde & kiezen naar wie je luistert

Inzichten van de maand mei 2019

Door de stapels boeken die we lezen en de gesprekken die we hebben, komen we (bijna) iedere maand wel tot een nieuw inzicht. In deze rubriek delen we deze inzichten. Deze maand: alles is liefde en kiezen naar wie je luistert.

“Alles is liefde”

Shirah: “Heel toevallig, of juist niet, kom ik de laatste tijd overal het omstreden boek ‘Een cursus in wonderen’ tegen. In de bibliotheek, in de boekenkast van een bekende, op internet en ook in het geweldige boek ‘De sjamaan en ik’ werd het genoemd. Ik heb al een aantal pogingen gedaan om het boek te lezen, maar tot nu toe kom ik er erg moeilijk doorheen. Er is één zin die wel is blijven hangen en waar ik de afgelopen maand vaak aan heb gedacht: ‘Alles is ofwel een uiting van liefde of een roep om liefde’, oftewel: ‘Alles is liefde’. Ik vind het mooi en tegelijk een goede oefening om de wereld om mij heen op deze manier te bekijken. Mocht iemand zich door ‘Een cursus in wonderen’ hebben geworsteld en zijn ervaring willen delen, hoor ik het heel graag.”

“Je kunt zelf kiezen naar wie je luistert”

Lisa: “In de zentips deelde ik de Netflix documentaire van schrijfster Brené Brown: ‘The Call to Courage’. In deze documentaire vertelt Brené hoe ze door een diep dal ging nadat de TED Talk ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ online kwam. Hoewel ze haar man beloofde de comments niet te lezen, deed ze dat toch. De reacties raakten haar zo, dat ze de rest van de dag Downton Abbey keek onder het genot van een pot pindakaas. Volgens Brené vinden we het van nature belangrijk hoe anderen over ons denken, maar je hoeft niet alles wat een ander zegt voor waarheid aan te nemen. Je kunt zelf kiezen naar wie je luistert. Sinds ik dit van Brené heb geleerd, ga ik bewuster om met kritiek.”

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Welk inzicht deed jij deze maand op?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.