Inzichten van de maand

Inzichten van de maand: alles is tijdelijk & genieten van voorspelbaarheid

Inzichten van de maand

Door de stapels boeken die we lezen en de gesprekken die we hebben, komen we (bijna) iedere maand wel tot een nieuw inzicht. In deze rubriek delen we deze inzichten. Deze maand: alles is tijdelijk en genieten van voorspelbaarheid. 

“Alles is tijdelijk”

Shirah: “Het idee dat alles in dit leven tijdelijk is, vind ik lastig. Daarom had ik niet verwacht dat ik in de bergen van Noorwegen juist veel aan deze gedachte zou hebben. Tijdens de mooie, uren durende wandelingen werd ik soms geplaagd door hoogtevrees. Ik zag mezelf van de berg afkukelen, een fatale misstap zetten of door een stompzinnigheid niet heelhuids beneden komen. Wat op deze momenten hielp, was de gedachte dat alles in dit leven tijdelijk is. Dus ook mijn hoogtevrees. Door mezelf hier af en toe aan te herinneren, kon ik toch van de immense bergen, prachtige watervallen en bijzondere planten genieten. Meer dan fijn.”

“Routines zijn juist fijn”

Lisa: “Mijn werkweken zien er meestal hetzelfde uit: doordeweeks werk ik, in het weekend ben ik vrij. Rond half negen ga ik aan de slag en ik eindig de werkdag meestal tegen half zes. Ik eet op vaste momenten en ga het liefst elke avond rond tien uur naar bed. Het klinkt misschien (oer)saai, maar dit soort vaste gewoontes geven mij rust in een wereld waarin veel kan veranderen. Er kan nog zo veel gebeuren, deze stabiele basis houd mij in balans. Zolang niet alles altijd hetzelfde blijft en het geen sleur wordt, geniet ik juist van deze voorspelbaarheid.”

Welk inzicht deed jij deze maand op?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply