Inzichten van de maand

Inzichten van de maand: alles loopt altijd anders & iedereen doet zijn best

Inzichten van de maand - maart 2019

Door de stapels boeken die we lezen en de gesprekken die we hebben, komen we (bijna) iedere maand wel tot een nieuw inzicht. In deze rubriek delen we deze inzichten. Deze maand: alles loopt altijd anders en iedereen doet zijn best. 

“Alles loopt altijd anders”

Shirah: “Het lastige en tegelijk het leuke van het leven vind ik dat het onvoorspelbaar is. Iedere dag is nieuw en weet nooit wat er op je pad komt. De truc is denk ik om je hier niet tegen te verzetten, maar deze onverwachte momenten juist te omarmen. Al klinkt dat natuurlijk makkelijker dan het is. Wat mij helpt, is om van dingen minder een voorstelling te maken en verwachtingen dus een stukje los te laten. En is het toch even slikken omdat ik had gehoopt dat het anders liep? Dan denk ik aan de mooie uitspraak van Berthold Gunster, het brein achter Omdenken: ‘Zoals verwacht loopt alles altijd anders.'”

“Iedereen doet zijn best”

Lisa: “Leven zonder verwachtingen vind ik een kunst. In dit artikel gaf ik tips over hoe je verwachtingen loslaat, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd lukt. Nog steeds kan ik mij verbazen over hoe mensen soms reageren. De laatste tijd sta ik er daarom vaker bij stil dat iedereen zijn of haar best doet. Stel ik begrijp iemands reactie niet, dan neem ik aan dat deze persoon op dat moment de beste keuze probeerde te maken. Zelfs al voel ik me beledigd of ben ik het er niet mee eens. Het klinkt misschien naïef om op deze manier te denken, maar helpt mij om met minder argwaan door het leven te gaan.”

Welk inzicht deed jij deze maand op?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply