Inzichten van de maand

Inzichten van de maand: eigen wijsheid & handelen vanuit angst

Inzichten van de maand januari 2020

Door de stapels boeken die we lezen en de gesprekken die we voeren, komen we (bijna) iedere maand wel tot een nieuw inzicht. In deze rubriek delen we deze inzichten. Deze maand: vertrouwen op je eigen wijsheid en handelen vanuit angst.

“Durf te vertrouwen op je eigen wijsheid”

Shirah: “Er was een tijd dat ik geen genoeg kreeg van inspirerende quotes op Instagram, dat ik boeken over zelfontwikkeling verslond en het internet bijna iedere dag afspeurde voor tips voor een leuker leven. Nog steeds geniet ik van deze dingen, maar in iets mindere mate. Ik ben namelijk een beetje informatiemoe. De afgelopen weken heb ik gemerkt dat het heel fijn is om (tijdelijk) minder informatie tot mij te nemen. Het geeft rust in mijn hoofd en zorgt ervoor dat ik meer durf te vertrouwen op mijn eigen wijsheid. Mijn motto voor de komende tijd is dan ook: ‘Meer output, minder input’. Ik wil meer met mijn handen doen – van schilderen tot kleien – en mij meer laten inspireren door dat wat in mij leeft.”

“Laat je niet leiden door angst”

Lisa: “Mijn vorige inzicht ging over dat het af en toe goed is om dingen op hun beloop te laten. Door dit inzicht heb ik niet alleen meer rust gekregen, ik ben er ook achter gekomen dat ik soms handelde uit angst. Ik zocht bijvoorbeeld iets tot op de bodem uit omdat ik per se mijn gelijk wilde hebben. In plaats van te accepteren dat de situatie nu eenmaal zo was, ging ik tegen beter weten in druk aan de slag om een andere uitkomst te krijgen. Ik zie nu in dat ik me niet wil laten leiden door angst, maar wil handelen vanuit een positief gevoel. Sinds ik dit heb uitgesproken, heb ik meer vertrouwen gekregen in het leven en in mezelf.”

Welk inzicht deed jij deze maand op?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply