Inzichten van de maand

Inzichten van de maand: gratis self-care & je niet zen voelen

Inzichten van de maand juni 2019

Door de stapels boeken die we lezen en de gesprekken die we hebben, komen we (bijna) iedere maand wel tot een nieuw inzicht. In deze rubriek delen we deze inzichten. Deze maand: gratis self-care en niet iedereen wil zich zen voelen.

“De beste self-care kost niets”

Shirah: “Ik ben blij dat er tegenwoordig veel aandacht is voor self-care. Het bevestigt dat goed voor jezelf zorgen bovenaan je to-do list hoort te staan en dat er meer is dan productief zijn. Veel meer zelfs. Wat ik alleen jammer vind, is dat het soms uit zijn verband wordt getrokken. Self-care is niet (alleen) een massage boeken, een bruisbal kopen en in het vliegtuig stappen naar een tropische bestemming. Mayra Louise, self-love blogger, zei het mooi in haar inspirerende podcast: ‘De belangrijkste self-care kost niets.’ Denk aan tijd nemen om te eten, op tijd gaan slapen en nee zeggen. Daar sluit ik mij helemaal bij aan.”

“Niet iedereen wil zich zen voelen”

Lisa: “Toen ik terug was van Plum Village vroegen veel mensen mij hoe ik had gehad. Ook wilden sommige mensen tips over hoe je meer ontspanning in leven creëert. Tijdens één van deze gesprekken vertelde ik dat de wekker een half uur eerder zetten voor mij een groot verschil maakt. Ik heb hierdoor meer tijd voor mezelf en begin mijn dag heel anders. Degene aan wie ik deze tip gaf, gaf aan dat zij geen probleem heeft met haasten. Rennen naar de trein vindt ze bijvoorbeeld prima. Mijn eerste reactie hierop was: ‘Hoe kun je je nu niet meer ontspannen willen voelen?’ Totdat ik me realiseerde dat niet iedereen zich zen wil voelen. En dat is ook oké.”

Welk inzicht deed jij deze maand op?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.