Inzichten van de maand

Inzichten van de maand: in het moment & wijze beslissingen

Inzichten van de maand oktober 2019

Door de stapels boeken die we lezen en de gesprekken die we hebben, komen we (bijna) iedere maand wel tot een nieuw inzicht. In deze rubriek delen we deze inzichten. Deze maand: van moment naar moment leven en wijze beslissingen.

“Leef van moment naar moment”

Shirah: “Deze maand was ik een paar dagen in Madrid. Omdat het heel lekker weer was en ik genoeg hotspots had gezien, las ik een boek in het park. Op mijn e-reader had ik één van de bekendste boeken van Jon Kabat-Zinn gezet, de man die mindfulness naar het Westen bracht: ‘Gezond leven met mindfulness’. Een hele dikke pil (688 pagina’s!) waar ik na een paar bladzijden al dolenthousiast over was. Het advies dat mij tot nu toe het meest is bijgebleven, is om van moment naar moment te leven. Zo schrijft hij: “Mindfulness is herkennen hoe speciaal en buitengewoon bijzonder elk moment in het hier en nu al is.” Gedurende de dag herinner ik mezelf er nu aan dat ik alleen dit moment heb. Dat blijkt een hele eenvoudige manier om meer mindful te leven.”

“Wijze beslissingen maak je in rusttoestand”

Lisa: “Ik mediteer elke dag omdat het mij rust geeft en stil laat staan bij wat ik werkelijk voel. Als ik een dag niet heb gemediteerd, merk ik meteen verschil. Ik adem sneller en hoger en voel me meer gespannen. Ook ben ik sneller afgeleid. Ik heb er dus veel baat bij, maar dat wil niet zeggen dat ik met een doel op mijn meditatiekussen ga zitten. Het enige wat ik doe is op mijn ademhaling concentreren. Wat de meditatie mij brengt, zie ik dan wel. Af en toe komt er tijdens het mediteren een inzicht naar boven. Zo kwam ik laatst op het volgende: ‘Wijze beslissingen maak je in rusttoestand’. Er waren die week veel kleine keuzes die ik moest maken. Ik wilde graag knopen doorhakken, maar merkte ook dat ik voor sommige keuzes meer tijd nodig had om zeker te zijn van mijn beslissing. Toen dat ene inzicht naar boven kwam, was ik overtuigd: door het niet te overhaasten, maak ik betere keuzes.”

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Welk inzicht deed jij deze maand op?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply