Interviews Mijn zen

Iris: “Hoe ik leef is een mooie samenkomst van keuzes”

Iris voelde van jongs af aan al dat ze geen dingen wilde doen of eten die voor haar niet goed voelen. Daarom besloot ze haar levensstijl te veranderen. “Een natuurlijke levensstijl betekent voor mij dichtbij mezelf blijven.”

“Ik heb mijn hele leven lang ernstige klachten gehad als gevolg van het prikkelbare darm syndroom. Ik had extreme buikpijnaanvallen en voelde me eigenlijk nooit echt ‘fit’ of gelukkig. Ik wilde mijn lichaam weer in balans brengen en begon met een zoektocht naar andere manieren van natuurlijker leven. Niet alleen veranderde ik mijn eetpatroon, ik heb ook mijn spiraal laten verwijderen, stapte over op de natuurlijke anticonceptie van de Lady-Comp, stopte met het dragen van make-up en ben veel meer zelf gaan maken – van heerlijke havermoutkoekjes tot mijn eigen shampoo!”

Fijne routine

“Een natuurlijke levensstijl betekent voor mij dichtbij mezelf blijven, van me omringen met de juiste mensen tot lief zijn voor mijn lichaam, door gezond te eten en genoeg slapen bijvoorbeeld. Ook luister ik zo veel mogelijk naar mijn lichaam, zoals wanneer ik sport. Zo heb ik als fanatiek hardloper nog nooit een blessure gehad. Tijdens mijn yoga opleiding in Bali viel er veel op zijn plaats en leerde ik nog beter te luisteren naar zowel mijn lichaam als mijn intuïtie.”

“Yoga is voor mij een hele belangrijke pilaar van natuurlijk leven. Ik sta dagelijks op mijn mat, dit is echt tijd voor mezelf. Als ik de dag niet begin met yoga, dan voel ik mij de hele dag anders. Yoga is mijn manier om mijn lichaam ’s ochtends op te warmen, in contact te komen met mezelf en eventuele stress of blokkades eruit te stretchen. Een hele fijne routine die ik niet meer kan missen. Meditatie maakt me rustig en kalm, maar ik geef eerlijk toe dat ik dit best nog vaker mag doen.”

Eco-project

“De afgelopen twee jaar heb ik alleen en met mijn vriend de wereld rondgereisd terwijl ik online werk. Inmiddels zijn we er klaar voor om ons te settelen. Deze winter gaan we overwinteren op een eco-camping in Portugal, waar we een klein huisje huren en meer kunnen leren over het eco-project. Ook gaan we ons deze winter oriënteren op het kopen van land om ons eigen eco-project te starten. Dit project is voor mij het toonbeeld van natuurlijk leven: bouwen zonder gifstoffen, de rust opzoeken, buiten leven, mensen ontvangen, koken met groenten uit onze eigen tuin en ons leven op onze eigen manier vormgeven. Ik krijg er zoveel energie van als ik erover nadenk!”

Nooit meer buikpijn

Hoe ik nu leef is eigenlijk een mooie samenkomst van alles wat ik heb veranderd in mijn leven. Uiteindelijk heb ik op eigen initiatief ontdekt dat een glutenvrij, plantaardig dieet de oplossing is voor al mijn klachten. Ik heb nu enorm veel energie, ben gelukkig en voel me in balans. Buikpijn heb ik gelukkig nooit meer!”

“Wat ik het moeilijkste vond is de weerstand waar je op stuit als je het ‘anders’ aanpakt. Ik ben iemand die veel geeft om wat anderen van mij vinden en denken. Gelukkig heb ik dit gaandeweg steeds meer los kunnen laten en koos ik voor mijn eigen pad. Juist door te leven zoals jou gelukkig maakt, inspireer je anderen.

Wil jij geïnterviewd worden voor deze rubriek? Of ken jij iemand die wij moeten interviewen? Stuur dan een mail naar info@zenzoekers.nl.

You Might Also Like

1 Comment

  • Anna
    26 oktober 2016 at 12:03

    Jeetje, wat een inspirerend verhaal. Echt! Het is zo moeilijk om de knop daadwerkelijk om te zetten. Ik denk dat veel mensen streven naar een levenswijze als deze, maar dóe het maar eens. Mooi!

  • Leave a Reply