Boeken Reviews

Jezelf beter leren kennen – Wat je schrijft ben je zelf

Nu ik bijna klaar ben met studeren, leek het mij een goed moment om te ontdekken wat ik met mijn leven wil. Aangezien dat best lastig is om te achterhalen, heb ik het werkboek ‘Wat je schrijft ben je zelf’ gebruikt. De vraag is alleen: heeft het boek mij ook echt geholpen?

Dagboeken gebruikte ik al, maar met een werkboek had ik nog geen ervaring. In een werkboek geef je antwoord op persoonlijke vragen. Dit werkboek bestaat uit 33 vragen die je helpen om na te denken over wat je met je leven wilt en te ontdekken waar je gelukkig van wordt of wat je juist tegenhoudt.

Koken

Toen ik ‘Wat je schrijft ben je zelf’ voor het eerst zag, werd ik meteen blij. Hoe kan het toch dat alleen al het uiterlijk van een boek je een goed gevoel kan geven? Niet gek dat hier veel aandacht aan is besteed, want de schrijver, Gertrude van der Linden, is illustrator. Door de illustraties heb ik meteen zin om aan de slag te gaan! Voor het gemak heb ik alvast één vraag beantwoord: wat wil je nog bereiken in het leven?

bereiken
Voor het beantwoorden van deze vraag heb ik de tijd genomen. Als je me volgend jaar deze vraag stelt, is het antwoord misschien anders, maar één ding is voor mij in elk geval zeker: ik wil graag nog een keer in het buitenland wonen. Nu ik Amsterdam wel een beetje gezien heb, begint het bij mij te kriebelen. Verrassend genoeg heb ik er ook ‘van koken een hobby maken’ bijgezet. Doordat ik nu zoveel tijd kwijt ben aan mijn studie (zie deze challenge), ben ik het plezier in de meest simpele dingen verloren. Het lijkt me zo fijn als je kunt genieten van koken, want wat geeft er nu meer voldoening dan een heerlijke maaltijd op tafel zetten? Verder spoken de meeste dromen die ik heb opgeschreven al een tijdje door mijn hoofd. Ik wist bijvoorbeeld al dat ik het leuk vind om mensen adviezen te geven, maar het is wel fijn om het allemaal op een rijtje te zetten.

Opdrachten

Niet alle vragen zijn bedoeld om alleen te beantwoorden, er staan ook opdrachten tussen. Zoals het maken van een geluksdoosje, het drogen van je favoriete bloem of extra veel tijd nemen om een appel te eten. Hierdoor denk je niet alleen na over de vragen, maar ga je er ook iets mee doen. En zelfs al blijft het alleen bij schrijven, dan ga je misschien toch sneller actie ondernemen. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik ooit nog eens au pair wil worden. Daarmee vang ik twee vliegen in één klap: in het buitenland wonen en meer genieten van koken. Wat mij betreft is het boek daarom een explosie aan inspiratie. Er staan zoveel goede vragen in, waardoor het echt een boek van jezelf wordt.

Kosten: € 14,99.
Extra leuk: De illustraties maken je meteen blij. Het is daarmee ook een goed cadeau.
Minpunt: Niet alle opdrachten spreken mij aan, maar dat is logisch. Ook is het niet een boek dat je elke dag gebruikt. Je kijkt er af en toe naar, beantwoordt een vraag en legt het weer weg.
Eindoordeel: ★★★★ (van de vijf sterren).

We kregen dit boek van Kosmos Uitgevers om te reviewen.

BewarenBewaren

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Debby
    20 mei 2016 at 21:24

    Oh wat een superleuk boek!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.