Liefde Zen voelen

Liefdeslessen van spirituele denkers

Liefdeslessen van spirituele denkers

Liefde kun je op veel manieren bekijken. Voor de één is liefde een kopje thee van een dierbare, voor de ander is het een luisterend oor. Hoe denken spiritueel leiders over liefde? Ik heb vier quotes uitgekozen die mij inspireren en jou hopelijk ook.

‘Liefde is onze ware essentie’ – Amma

Van ‘free hugs’ heb je vast wel eens gehoord. Voor Mata Amritananda Mayi Devi, Amma in het kort, is dit een vanzelfsprekendheid. Toen ze jong was begon ze al met het spontaan omhelzen van andere mensen. Ze wordt daarom ook ‘de knuffelmoeder’ genoemd. Amma is er heilig van overtuigd dat liefde onze essentie vormt. Herhaal deze zin maar eens als je kookt van woede of extreem geïrriteerd bent, je wordt er spontaan een stuk milder van.

‘Het mooiste cadeau wat je iemand kan bieden is je aanwezigheid’ – Thich Nhat Hanh

In een tijd als deze is aandacht schaars. Het bekendste voorbeeld is twee mensen die aan tafel zitten en alleen maar oog hebben voor hun mobiel. Wanneer was de laatste keer dat jij met al je aandacht luisterde naar wat iemand anders zei? Thich Nhat Hanh vergroot zijn aandacht door aan mindfulness te doen. Wil je meer over hem weten, lees dan ook het artikel over liefdevol communiceren.

‘Onvoorwaardelijke liefde is aanwezig in iedereen’ – Ram Dass

Houden van een ander zonder daar voorwaarden aan te stellen of te verlangen dat diegene volgens jouw maatstaven leeft, is niet voor iedereen weggelegd. Richard Alpert, beter bekend als Ram Dass, bezit de wijsheid om van iemand te houden gewoon zoals die persoon is. Ben je geïnteresseerd? Hij heeft over dit onderwerp ook een boek geschreven: ‘Be Love Now’.

‘Compassie voor anderen begint met goed zijn voor jezelf’ – Pema Chödrön

Lief zijn voor jezelf om een ander te kunnen accepteren is een bekend inzicht. Pema Chödrön gaat hierin nog een stapje verder. Voor deze boeddhistische non betekent dit niet alleen dat je goed voor jezelf zorgt, maar dat je ook alles wat je overkomt met liefde benadert. Loopt iets niet zoals je had verwacht? Probeer je eraan over te geven en mededogen te hebben voor de situatie.

Welke quote spreekt jou aan?

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply