Activiteiten Reviews

Maak een reis door je lichaam met de online training ‘Tantra & Energie’

Maak een reis door je lichaam met de online training 'Tantra & Energie'

Dat tantra meer is dan alleen seks, dat wist ik wel. Maar wat je er dan precies mee kunt, dat was voor mij onbekend. Van Happinez mocht ik de online training ‘Tantra & Energie’ volgen. Wat heb je aan tantra in deze razendsnelle wereld?

Sinds ik yoga doe, ben ik mij een stuk bewuster van mijn lichaam. Zo merk ik sneller op wanneer ik gespannen ben of het rustiger aan moet doen. Soms voel ik het tijdens de yogales tintelen in mijn lichaam. Ik vind het een fijn gevoel dat mij het idee geeft dat er energie door mijn lichaam stroomt. Met de online training ‘Tantra & Energie’ van Happinez leer je terugkomen in je lichaam en je levensenergie vinden. Het is één van de Happinez trainingen. Eerder dit jaar volgde ik de training ‘Happi@work’, waar ik ook een review over schreef.

Het gevoel dat je leeft

‘Voel je lichter, vrijer en levenslustiger’, lees ik in het werkboek. In tien lessen leer ik wat tantra is en wat het voor je kan betekenen. Elke les bestaat uit een video en korte oefeningen. Tijdens de eerste les leer ik dat tantra min of meer gelijk staat aan het gevoel dat je leeft. Niet slapend de dag door, maar voelen dat je lichaam bruist van de energie. Dit geeft meteen een hele andere lading aan het woord ‘tantra’. Ik kom er al snel achter dat seks ‘slechts’ een onderdeel van tantra is.

Praktische invulling

Net zoals de training ‘Happi@work’ bestaat ‘Tantra & Energie’ ook uit allerlei thema’s. Hierdoor kom ik erachter dat je tantra op verschillende manieren in je leven kunt integreren. Vooral het thema waarin ik meer te weten kom over het loslaten van emoties vind ik interessant. Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam, kunnen emoties die eerst weggestopt zaten aan de oppervlakte komen. Niet alleen fijne gevoelens zoals blijheid, maar ook emoties zoals boosheid en verdriet. Nare emoties willen we niet voelen, maar deze training leert je dat alle emoties welkom zijn.

Hoe meer lessen ik volg, hoe meer ik erachter kom dat tantra niet zweverig hoeft te zijn. Happinez leert je er een praktische invulling aan te geven. Zo kan mindful eten een tantrische oefening zijn, net zoals met je volle aandacht naar iemand luisteren of een warm bad nemen. Sommige oefeningen spreken mij meer aan dan andere, maar de oefeningen die ik fijn vind om te doen, heb ik al vaak gedaan. In je eentje een oefening doen voor je bekkenbodemspieren is bijvoorbeeld best lastig als je dit nog nooit hebt gedaan, maar om je te focussen op een zintuig heb je geen docent nodig. Het voordeel is dat je de training op je eigen tempo kunt volgen.

Een leuker leven

Het is niet zo dat je door deze training een expert wordt op het gebied van tantra, maar ik heb wel geleerd dat je het gevoel dat je leeft elk moment van de dag zelf kunt opwekken. Hier hoef je niet uren voor uit te trekken, een paar minuten per dag is meestal voldoende. Jezelf een fijne gezichtsmassage geven, ’s ochtends de dag beginnen met een dansje of een ademhalingsoefening doen om even te peilen hoe je lichaam op dit moment voelt – het zijn allemaal korte oefeningen die je helpen bewuster te worden van je zintuigen, je ademhaling, je emoties en je levensenergie. Bijzonder hoe meer lichaamsbewustzijn je leven leuker kan maken.

Kosten: € 79,95 (€ 69,95 voor abonnees).
Extra leuk: je hebt geen partner nodig om de oefeningen te doen. En zelfs al wil je een oefening met iemand samen doen, ook een goede vriend of vriendin kan je partner zijn. Fijn dat Happinez niet in hokjes denkt!
Minpunt: sommige video’s vind ik best kort. De video’s waarin een expert wordt geïnterviewd vind ik het meest interessant, dus daar had ik graag meer van willen zien.
Sterren: ★★★★ (van de vijf sterren).

Zou jij ook meer willen weten over tantra?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply