Natuur Zen doen

Mijn favoriete Instagram-accounts voor groene inspiratie

Mijn favoriete Instagram-accounts voor groene inspiratie

Een huiskamer met zo veel planten dat het lijkt alsof je in de jungle bent. En al is de ruimte nog zo klein, altijd valt er wel een mouw aan te passen. Deze Instagram-accounts zijn voor mij een inspiratiebron als je planten in huis wilt halen, maar niet precies weet hoe. Zelfs al woon je nog zo tiny.

1 – @urbanjungleblog

Houd je van veel, extreem veel planten, dan is dit account iets voor jou. Het stikt met plaatjes van groen gevulde huizen. De afbeeldingen komen overal vandaan. Door de hashtag #urbanjunglebloggers te gebruiken, heb je kans dat jouw foto er ook op een dag tussen staat. Dus gluur je graag bij de buren? Neem dan zeker een kijkje.

2 – @deplantenbakker

Met zo’n naam maak je mij meteen nieuwsgierig. Van leuke stellages gevuld met planten tot felgroene bladeren, deze foto’s zijn stuk voor stuk eyecatchers. Ik vraag me wel eens af: ‘Wie schuilt er achter dit account?’ Dat kan ik alleen niet achterhalen, behalve dat hij of zij in Amsterdam woont. 

3 – @warsawjungle

Van de taal begrijp ik weinig (ik denk Pools?), toch weten Beata and Remek over te brengen hoe het is om omgeven te worden door planten. ’s Ochtends wakker worden met een groen uitzicht, thuis werken of een boek lezen in je eigen jungle. Niet voor niks gebruikt het stel de hashtag #plantsmakepeoplehappy. Van de plaatjes alleen al word ik happy.

4 – @tribeandus

Hoe is het om als kind op te groeien tussen ontelbare planten? Nou, zo. Kate en Craig betrekken hun kinderen nauw bij de verzorging van hun planten. Dat kan ook niet anders als er bijna op elke vierkante meter een pot te vinden is. Het levert soms grappige kiekjes op, zoals deze.

5 – @houseofplant

’82 plants and counting’ staat er in haar biografie. Dat klinkt als een leuke, maar intensieve hobby. Toch heeft ze schijnbaar nog genoeg tijd om er mooie foto’s van te maken. Vooral de kleurencombinatie van roze en groen spreekt mij aan. Dat planten verslavend werken is ook te zien aan deze en later deze foto. Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat komen!

6 – @botaniclog

Het mooie aan dit account vind ik dat deze Instagrammer laat zien dat je het niet altijd groots hoeft aan te pakken. Zelfs kleine vaasjes hebben waarde. Door op bepaalde delen in te zoomen, lijkt het wel alsof je de planten ziet groeien. Ook als dat betekent dat het tijd is voor weer een nieuw seizoen, zoals je hier ziet.

Welke Instagrammers volg jij voor groene inspiratie?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply