Ontspanning Zen voelen

Minder computeren als ik vrij ben – is het gelukt?

Dit doe ik nu in mijn vrije tijd

Vlak voor de zomer vertelde ik dat ik op zoek was naar nieuwe hobby’s. Toen ik mijn scriptie schreef, zat ik zoveel achter de computer dat ik niet meer wist hoe ik de overige tijd moest indelen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Wat doe ik nu als ik vrij ben?

De gedachte achter het experiment was om meer los te komen van de computer. Nog steeds sla ik wel eens mijn laptop open als ik thuis ben, maar dat is meestal als ik voor Zenzoekers aan het werk ben, een programma of serie wil kijken of iets moet opzoeken. Ik ben in elk geval minder getrouwd met mijn laptop dan voorheen. Toch zijn niet alle opdrachten uitgegroeid tot een nieuwe hobby.

Nieuwe recepten

Voor het experiment ging ik ervan uit dat ik veel meer tijd over zou hebben om te koken. Ondanks dat ik ’s avonds helemaal vrij ben, betekent het niet dat ik eindeloos lang in de keuken sta. Door de reistijd naar mijn nieuwe baan, ben ik best laat thuis. Ook heb ik na een werkdag niet altijd zin om nog naar de supermarkt te gaan. Vandaar dat ik één keer per week boodschappen doe.

Nu was het doel ook niet om een ster te worden in driegangenmenu’s, dus daar draait het niet om. Toch heb ik in de tussentijd een aantal nieuwe recepten gemaakt. Zo heb ik bietensalade herontdekt (met couscous!) en koop ik sneller ingrediënten waar ik niks of nauwelijks iets mee heb gedaan, zoals venkel of flespompoen.

Dit doe ik in mijn vrije tijd

Beweging

Twee creatieve opdrachten bestonden uit mandala’s kleuren en decopatchen. Aan decopatchen ben ik alleen niet toegekomen. Ik had mezelf er misschien meer toe kunnen zetten, maar een moodboard maken of mandala’s kleuren heb ik wel gedaan. Muziek aan, een beetje kleuren, knippen en plakken. Ik merkte dat mijn hoofd er echt leger van werd.

Ook leek het wel alsof mijn lichaam meer dan ooit schreeuwde dat ik behoefte heb aan beweging. Gek, want tijdens mijn studie zat ik vaak ook hele dagen op één plek. Ik genoot van buiten zwemmen en terwijl Shirah bezig was met haar yogachallenge, pakte ik ook steeds vaker mijn matje erbij. Door het mooie weer, vond ik het ook geen probleem om naar de andere kant van de stad te fietsen. Heerlijk juist!

Aandacht

Door het doel te stellen meer uit de tijd te halen als ik niet werk, dwong ik mezelf min of meer het beste uit mijn vrije tijd te halen. Het is niet zo dat ik de dagen en avonden volprop, maar ik besef me wel dat je zelf in de hand hebt waar je aandacht aan besteedt. De ene avond betekent het dat ik een aflevering van een serie kijk, de andere avond zit ik gedachteloos te tekenen. Het kan zomaar een nieuwe favoriete hobby worden!

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

You Might Also Like

8 Comments

 • Iris
  9 september 2016 at 18:35

  Super goed! Ik ben inderdaad ook meer andere dingen gaan doen, ook al zou dat nog wel meer kunnen. Ik ben bijvoorbeeld veel meer aan het lezen en word daar heel rustig van. Ook wil ik weer wat gaan tekenen en vooral schilderen, lekker muziekje aan en gaan!

  • Lisa
   25 september 2016 at 10:14

   Leuk dat je een reactie achterlaat, je bent al goed bezig zo te horen!

 • Resaarcle
  9 september 2016 at 20:29

  Ik vrees dat ik tegenwoordig heel de avond met de iPad op schoot zit. Vervelend bijverschijnsel bij het plezier van bloggen en blogs lezen! ?

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  11 september 2016 at 18:47

  Heel verstandige challenge zeg. Zou ik ook moeten doen… Mijn hobby’s zijn bloggen en foto’s bewerken 🙂 Lastig dus.
  Mooi onderwerp heeft jullie blog, ik ga jullie volgen!

  • Lisa
   25 september 2016 at 10:13

   Inderdaad lastig. Misschien vaker een avond wat anders plannen en afwisselen? Leuk om te horen dat je ons volgt!

 • Merle
  19 september 2016 at 20:38

  Fijn zeg! Zeker het stukje over mandala’s tekenen herken ik ontzettend. Rustige muziek (zoek the mahogany sessions eens op op YouTube!) en een kleurplaat voor je is rustgevend, geeft je echt ademruimte.

  • Lisa
   25 september 2016 at 10:16

   Opgezocht en wat mooi! Ook leuk om nieuwe artiesten te ontdekken.

  Leave a Reply