Yoga Zen doen

Onze favoriete online yogi’s

Om yoga te doen, hoef je de deur niet uit. Je hoeft alleen maar je matje uit te rollen en een YouTube-video op te zoeken. Simpeler kan bijna niet en de keus is groot. Daarom delen we vandaag onze favoriete online yogi’s.

Tara Stiles

Shirah: “De YouTube-video’s van Tara Stiles bekijk ik al bijna vier jaar. Alles wat Tara doet ziet er eenvoudig uit. En zelfs als ze in een onmogelijke houding op de kop hangt, heeft ze nog steeds dezelfde rustige stem. Je kunt kiezen uit lange en korte video’s, maar er zijn ook video’s met houdingen speciaal voor het slapen gaan of wanneer je een kater hebt. Ik vind het fijn dat ze down-to earth is en de yogahoudingen duidelijk uitlegt. Ook vind ik het handig dat ze lange ledematen heeft, net zoals ik. Hierdoor kan ik net iets beter zien of ik een houding goed doe. Samen met Lisa heb ik pas een masterclass van Tara Stiles gevolgd. Sindsdien vind ik haar manier van lesgeven nóg leuker. Het gaat er vooral om dat je plezier hebt, iets dat ik soms vergeet.”

Yoga with Adriene

Lisa: “Ik begon met thuisyoga via een dvd. De eerste online yogi die ik daarna op de voet volgde is Yoga with Adriene. Haar video’s zijn toegankelijk voor iedereen – van starters en onregelmatige beoefenaars tot doorgewinterde yogi’s. De lessen variëren van hooguit een kwartier tot lessen die een uur duren. Als ik niet zoveel tijd heb, kies ik dus een korte video. Zelfs al is het maar tien minuten, ik voel meteen verschil als ik yoga heb gedaan.”

PsycheTruth

Shirah: “PsycheTruth is een typisch Amerikaans YouTube-account. Je vindt er video’s over massage, yoga, voeding, maar ook fitness. Laat je niet afschrikken door het schreeuwerige design, want er zitten echt leuke video’s tussen, zoals deze. Ik zet wel meestal het geluid uit, omdat ze zo veel praat.”

Eliza’s yoga

Lisa: “Eliza Coolsma ken ik nog niet zo lang. Kenmerkend voor haar video’s vind ik de nuchtere manier waarop ze lesgeeft. Het lijkt alsof ze de tutorials spontaan opneemt vanuit haar woon- of slaapkamer, waardoor je het idee krijgt dat ze ook echt is zoals ze op de video’s overkomt. Dus geen strakke en gepolijste video’s, maar een les zoals je die thuis ook zou doen. Je kunt ook samen met haar mediteren.”

Ekhart Yoga

Shirah: “Esther Ekhart maakt hele duidelijke video’s. Zo legt ze de zonnegroet stap voor stap uit, maar er wordt ook ingezoomd op één yogahouding, zoals de camel pose (Usatrasna). Wil je je rug sterker maken of zoek je yogahoudingen voor een gespierde buik? Die zijn er ook! Omdat ik veel achter de computer zit, is deze video mijn favoriet. Het accent van Esther doet mij denken aan mijn eigen Engelse accent, wat het extra grappig maakt.”

Rachel Brathen

Lisa: “Ze heeft net een nieuw boek uitgebracht (Yoga Girl) en is flink actief op Instagram. De plaatjes en clips die Rachel Brathen op sociale media deelt zijn om jaloers op te worden. Op haar YouTube-kanaal staan dan ook niet alleen YouTube-video’s, ze laat ook zien hoe je bijvoorbeeld een groter ‘follower base’ op Instagram kunt krijgen of aan meditatie kunt doen terwijl je het eigenlijk hartstikke druk hebt. Ook haar blog bevat inspirerende verhalen.”

Wie zijn jouw favoriete online yogi’s?

BewarenBewaren

You Might Also Like

3 Comments

 • Britt
  21 september 2015 at 11:12

  Ik zou de link van Esther Ekhart even aanpassen, want jullie beschrijving dat ze “met een aantal vrienden” yogavideos maakt dekt echt de lading niet meer! Ze heeft een eigen website (ekhartyoga.com) die volgens mij wereldwijd populair is, en ik vind haar echt een van de beste online yogadocenten die er zijn. Bij haar website zijn ook een aantal andere gerenommeerde internationale docenten aangesloten, echt voor ieder wat wils. En heel vaak nieuwe filmpjes en toffe programma’s. Doe nu bijvoorbeeld een 30 dagen yoga challenge van haar website, en die is zooo fijn!
  Sorry dit moest ik even kwijt haha, ik vind dat Esther alle credit in de wereld verdient <3

  Overigens ken ik van de rest van het lijstje alleen Tara Stiles, dus ik ga de anderen ook even checken 🙂

  • Shirah
   21 september 2015 at 11:16

   Goed dat je het zegt, we passen het meteen aan!

 • Debby
  21 september 2015 at 14:02

  Super, dankjewel! Ben net begonnen met mijn yoga opleiding en vind het leuk om van verschillende mensen lessen te volgen 🙂

 • Leave a Reply