Ontspanning Zen voelen

Onze favoriete podcasts over persoonlijke groei

Onze favoriete podcasts over persoonlijke groei

Podcasts zijn een soort radio 2.0. Je kunt op ieder moment luisteren wat je wilt en het aanbod is eindeloos. Deze vijf podcasts zijn een aanrader voor iedereen die graag meer leert over persoonlijke groei. 

1. ‘Oprah’s SuperSoul Conversations’

Oprah en spiritualiteit gaan hand in hand. In deze podcastserie interviewt ze de meest uiteenlopende mensen; van Thich Nhat Hanh en Deepak Chopra tot Reese Witherspoon en Dr. Phil. Ook de onderwerpen zijn heel verschillend. Lang niet altijd gaat het over spiritualiteit. Zo heeft ze het met producer will.i.am over de toekomst van social media en artificial intelligence. Wat alle afleveringen gemeen hebben, is dat er een grote les in schuilt. Van de Amerikaanse stijl van Oprah moet je wel houden. Soms lijkt het alsof alles ‘amazing’ is.

Favoriete aflevering: ‘Amy Purdy: The Power of Visualization’.

2. ‘The Creative Introvert’

Cat Rose rekent in deze podcastserie af met alle misverstanden die bestaan rondom introversie, zoals dat introverte mensen altijd verlegen zijn of helemaal geen behoefte hebben aan sociaal contact. Ook heeft ze het in haar afleveringen over het gevoel nooit genoeg tijd te hebben, de psychologie achter het enneagram, hoe je als introvert leert te geloven in jezelf en hoe je een eigen bedrijf runt. Het leuke aan alles wat Cat bespreekt, is dat de situaties die ze noemt heel herkenbaar zijn.

Favoriete aflevering: ‘How Do I Network If I’m An Introvert!?’.

3. ‘The Soul Empowerment Podcast’

Een tijd geleden interviewden we Vere Vermeulen over haar liefde voor yoga. Een minstens zo grote passie van haar is het inspireren van vrouwelijke ondernemers. Iedere week heeft Vere het in haar podcast over onderwerpen als het volgen van je intuïtie, self-care, de wet van aantrekkingskracht en het creëren van een andere mindset tegenover geld. Vere vertelt open hoe ze zelf tegen deze onderwerpen aankijkt en geeft goede adviezen. Alsof je naar een pep talk van een goede vriendin luistert.

Favoriete aflevering: ‘Neushoorns & Unicorns’.

4. ‘Happier With Gretchen Rubin’

Gretchen Rubin ken je misschien wel van het boek ‘The Happiness Project’. Naast dat ze schrijver is, heeft ze ook een podcast. Hierin heeft ze het met haar zus Elizabeth over allerlei gewoontes die je helpen gelukkiger te worden. Door het luisteren van deze podcast kom je erachter hoeveel je kunt leren over geluk en dat je veel zelf kunt doen om je geluksniveau op te krikken. Gretchen en Elizabeth praten niet alleen uitgebreid over deze onderwerpen, maar geven ook veel praktische tips om je gelukkiger te voelen.

Favoriete aflevering: ‘Have a “Power Down Weekend,” Get on the Floor, and an Interview about Workplace Happiness with Liz Dolan’.

5. ‘The Lively Show’

Het leuke van Jess Lively is dat haar missie duidelijk doorklinkt in haar podcast. Ze wil iedereen ter wereld helpen om een leven te leiden met meer plezier én voldoening. De onderwerpen die ze in haar podcast behandelt, vind je zeker interessant als je geïnteresseerd bent in persoonlijke groei. Denk aan self-love, het versimpelen van je leven en mindfulness. Jess is niet alleen aan het woord in The Lively Show maar interviewt ook inspirerende mensen als Brené Brown en Eckhart Tolle. Dat ze de ‘self-growth queen’ wordt genoemd, is dus niet zo gek.

Favoriete aflevering: ‘How to compassionately set boundaries in relationships with Brené Brown’.

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wat is jouw lievelingspodcast over persoonlijke groei?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

4 Comments

 • Vere
  25 juni 2018 at 23:25

  Wat leuk om dit te lezen! makes me smile! Liefs, Vere

 • Stephanie
  15 september 2018 at 08:42

  Ik ben fan van ‘De Slagersdochters’ met Geluk in de aanbieding, gewoon lekker in het Nederlands!

  • Lisa
   15 september 2018 at 20:45

   Dankje voor de tip. Die podcast ken ik nog niet. Ik ga hem eens beluisteren!

  Leave a Reply