Ontspanning Zen voelen

Onze favoriete podcasts

In de trein, op de fiets of zelfs onder de douche. Het leuke van een podcast is dat je het overal kunt luisteren. En het zorgt ervoor dat je je tijd nuttig gebruikt. Het is eigenlijk een soort radio 2.0. Eerder deelden we al onze favoriete online yogi’s, vandaag is het tijd voor podcasts.

The Self Help Hipster

Shirah: “Ongeveer vier jaar geleden volgde ik de Summerschool van Self Help Hipster Lianne. Met behulp van haar ‘lesmateriaal’ leerde ik mijn toekomst visualiseren en zo helderder voor ogen te krijgen. Ook gaf Lianne mij via Skype (relatie)advies waar ik nu nog vaak aan denk. In haar inspirerende podcasts samen met Andrew Chin, zet ze deze lijn voort. Ze bespreken met veel humor de nieuwste boeken, challenges voor de komende maand en er wordt zelfs aandacht besteed aan muziek. Het lijkt net alsof ze aan je keukentafel zitten, waardoor het heel prettig luistert.”

Meditate This

Lisa: “Een podcast over ‘the meaning of life’, dat klinkt nogal filosofisch. Toch zijn de podcasts van Meditate This verre van dat. Vooral de combinatie van mindfulness en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven, met name ook in je werk, vind ik interessant. Doordat ik behoorlijk ambitieus ben als het op werk en studie aankomt, helpen deze podcasts mij stil te staan bij wat ik hier nou precies mee wil bereiken. Vooral het interview met Sharon Salzberg vind ik een aanrader.”

Happier with Gretchen Rubin

Shirah: “Een tijdje geleden las ik ‘The Happiness Project’ van Gretchen Ruben op aanraden van een collega (dankjewel Miranda!). In dit boek onderzoekt Gretchen wat haar gelukkig maakt en geeft ze zichzelf iedere maand een (praktisch) doel. Inspirerend, omdat Gretchen niet ongelukkig is, maar wél gelukkiger wil worden. Samen met haar zus Elisabeth geeft ze in haar podcasts persoonlijk advies over gelukkig zijn en goede gewoontes.”

Beyond the To-Do List

Lisa: “Nog een wat meer zakelijke podcast, maar zeker nuttig als het gaat om timemanagement en productiviteit. De centrale boodschap is eigenlijk: hoe kun je het meeste halen uit je werk zonder dat je de balans uit het oog verliest? Heb je een overvolle e-mailbox, dan is deze podcast onmisbaar.  Ook het gesprek met Charles Duhigg over gewoontes is verhelderend en laat zien hoe hardnekkig sommige dagelijkse gewoontes zijn.”

The Daily Meditation

Shirah: “Mediteren kun je thuis op een kussen, al wandelend of met behulp van een app of podcast. Mary Meckley deelt iedere dag een nieuwe ‘guided meditation‘. De onderwerpen verschillen per dag, van stress verminderen tot zo productief mogelijk zijn. En omdat ze een prettige stem heeft, kost luisteren weinig moeite!”

The Guardian Science Weekly

Lisa: “Soundcloud is naast muziek, ook de plek voor podcasts. Hier vind je bijvoorbeeld de podcasts van The Guardian. Als je net als ik nieuwsgierig van aard bent, dan zijn de vragen die in Science Weekly worden besproken, een genot om naar te luisteren. Hoewel het dus om wetenschappelijke onderwerpen gaat, betekent dat niet dat je per se een hoog IQ moet hebben.”

Naar welke podcasts luister jij graag?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.