Interviews Mijn zen

Renske: “Vaak gebeuren de leukste dingen als we eropuit gaan”

Renske: "Vaak gebeuren de leukste dingen als we erop uit gaan"

In haar kever of Renault Estafette ontdekt Renske de wereld onder het mom van: ‘de mooiste dingen gebeuren als we uit onze vertrouwde omgeving stappen’. Renske: “Voor mij is een weekendje in de natuur ultiem ontspannen.”

“Van kleins af aan droomde ik al van mijn eigen Volkswagen kevertje. Ik spaarde kleine schaalmodelletjes. Toen ik mijn rijbewijs haalde, kocht ik mijn eerste auto: een oranje Volkswagen kever uit 1972. Niet veel later kocht ik samen met mijn vriend een Renault Estafette, die we lieten ombouwen tot mini-camper. Mijn kever is mijn dagelijkse auto, wat betekent dat ik er vier dagen per week mee naar mijn werk rijd. In het weekend tuf ik ermee door Nederland en Vlaanderen op zoek naar bijzondere slaapplekken.”

Korte break

“Van jongs af aan ben ik eigenlijk al aan het ontdekken. Iedere zomervakantie ging ik met mijn ouders en zus drie weken op zomervakantie, altijd naar een ander land. Wel in elk geval in Europa, zodat we er met de auto naartoe konden rijden. Van Noorwegen naar Slowakije en van Ierland naar Zuid-Spanje. Ik denk met heel veel plezier terug aan deze tijd. Ik heb altijd onwijs genoten van deze vakanties.”

“Met mijn blog en boek wil ik vooral laten zien dat dichtbij ook heel bijzonder kan zijn. In Nederland en Vlaanderen valt er super veel te ontdekken. Zelf woon in ik Dordrecht en voor een weekendje weg is dit een prima afstand. Natuurlijk is het gaaf om naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar voor een kortere break zoeken we het dichterbij. Om onszelf op te laden in plaats van onze mobiele telefoons.”

Geen prikkels

“Voor mij is een weekendje in de natuur ultiem ontspannen. Een huisje middenin de bossen met een houtkachel en geen elektriciteit. Gezellig de kaarsjes aan, een boek erbij en even helemaal niets. Dat is voor mij echt ontspannen. Een hottub erbij maakt dit plaatje helemaal compleet. Slapen op een andere plek is een goede manier om te onthaasten, omdat je even je dagelijkse routine doorbreekt. Je bent in een andere omgeving, waar je je dagelijkse bezigheden even los kunt laten. Geen wasjes, boodschappen of administratie. Een weekendje wat anders helpt vaak om eindelijk dat boek te lezen of je smartphone los te laten. Geen prikkels, maar even niets.”

Nieuwe verhalen

“Door de vele weekendjes weg voel ik me op een nieuwe plek snel thuis. Ik geniet van de kleine dingen en ben iedere keer weer enthousiast wanneer ik weer iets nieuws heb ontdekt. De slaapplekken waar ik ben geweest zijn vaak heel verschillend, maar natuurlijk staan er wel een aantal plekken hoog op mijn lijstje. Mijn top drie is een legertent in Etten (tussen de weilanden met ezeltjes), een vogelnest bij Les Cabanes de Rensiwez (in de Ardennen middenin de natuur) en een Yurt in Renkum (middenin de bossen).”

“Er staan alweer behoorlijk wat weekendjes weg op de planning in Nederland en Vlaanderen. In de toekomst hoop ik een boek te kunnen schrijven over (te)gekke slaapplekken in Frankrijk. Daar zijn namelijk ook heel veel toffe slaapplekken. Van boomhutten tot vlotten en van kastelen tot woonwagens. Vaak gebeuren de leukste dingen als we eropuit gaan. Je komt op andere plekken, slaat een keer linksaf in plaats van rechts, ontmoet nieuwe mensen om uiteindelijk thuis weer op de bank te ploffen met een rugzak vol nieuwe verhalen.”

Benieuwd naar Renske’s boek met (te) gekke slaapplekken? Je vindt hem hier.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wil jij geïnterviewd worden voor deze rubriek? Of ken jij iemand die wij moeten interviewen? Stuur dan een mail naar info@zenzoekers.nl.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply