Minimaliseren Zen doen

Rolmodellen voor een simpeler leven #2

rolmodellen voor een simpeler leven #2

Je koffers pakken en naar Noorwegen emigreren, meer dan 25.000 spullen wegdoen of je leven onder de loep leggen. Deze rolmodellen inspireren je om vandaag nog je leven te versimpelen. 

Brooke McAlary

Mijn favoriete podcast over langzaam leven is die van Brooke McAlary. Iedere week praat ze met een gast over slow living. Van het vinden van meer balans tot bewuster omgaan met technologie. Niet alleen zijn deze gesprekken inspirerend, maar ook het levensverhaal van Brooke. Toen in 2011 een postnatale depressie bij haar gediagnosticeerd werd, besloot ze haar leven drastisch te veranderen. Ze deed meer dan 25.000 spullen weg en ontdekte dat een langzamer en simpeler leven haar gelukkig maakt. Nu inspireert ze anderen om hetzelfde te doen.

Gerlinde

Láng voordat je leven versimpelen populair werd, verhuisde Gerlinde met haar familie naar de kust van Noorwegen. Ze losten hun hypotheek versneld af, verkochten hun spullen en pakten hun koffers. Over haar rustige en minimalistisch leven in het hoge Noorden schrijft ze op haar blog. Het leuke van haar blog vind ik dat het niet zo ‘gemaakt’ is. Ze plaatst niet te gepolijste foto’s, lekkere lange lappen tekst en schrijft over alles wat ze interessant vindt.

Courtney Carver

Ook bij Courtney zorgde een heftige diagnose ervoor dat ze haar leven onder de loep legde. Ze nam de tijd om te ontdekken wat haar gelukkig maakt en kwam uit bij bij een leven met minder. Op haar website deelt ze eindeloos veel tips om je leven te versimpelen. Soms een tikkeltje Amerikaans, maar zeker de moeite waard om te lezen. Haar boek ‘Soulful Simplicity’ staat hoog op mijn verlanglijstje.

Kyra de Vreeze

Dat je voor een simpeler leven niet in hutje op de hei hoeft te wonen, bewijst Kyra. Net zoals ik woont ze in het roerige Utrecht. Na het lezen van haar boek ‘Simply daytox’ is ze voor mij een nog grotere inspiratiebron geworden. In dit boek beschrijft ze namelijk op een hele duidelijke en verhelderende manier hoe je je leven ontdoet van al het onnodige. Ook op haar website vind je genoeg inspiratie.

Op zoek naar nog meer rolmodellen? Kijk dan hier.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij een inspiratiebron voor een simpeler leven? 

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply