Natuur Zen doen

Rolmodellen voor een vrij leven

Rolmodellen voor een vrij leven

Doen wat je het liefste doet en je leven hiernaar inrichten. Dat is voor mij vrij leven. Deze vier rolmodellen geven je inspiratie om een stukje vrijer te leven. Van rondreizen als artiest tot wonen in een yurt. 

Fia Forsström

De Zweedse Fia reist de wereld over om haar empowering en heartopening muziek aan iedereen te laten horen. Ze heeft geen vaste slaapplek, al haar bezittingen passen in een koffer en geen week ziet er hetzelfde uit. Op haar Instagram-account deelt ze niet alleen de prachtige plekken waar ze komt, maar ook de keerzijde van een reizend bestaan als artiest: “I understand why many artists seek the comfort of alcohol and other drugs. It can get very lonely. When the lights go out and the applause grow quiet, you feel filled up and empty at the same time.”

Emma Ross

Emma laat zien hoe je als moeder van twee kinderen langzaam en vrij kunt leven. Ze deelt haar weekenden zonder plan, geeft tips hoe je zo min mogelijk afval kunt produceren en bewijst dat je met twee kleine kinderen best naar Azië kunt reizen. Natuurlijk zie je op haar website maar een glimp van haar leven, maar mocht ik ooit moeder worden, dan hoop ik net zo relaxed te zijn. De recepten op haar website vind ik trouwens echt een aanrader.

Marin

Niet zo lang geleden woonde Marin nog in een ‘gewoon’ huis in de buurt van Groningen. Omdat haar hang naar een vrijer leven groot was, verkocht ze bijna al haar bezittingen en fietste ze een aantal maanden heel Nederland en een stukje van België door. Dit spontane plan maakte plaats voor een ander spontaan plan: wonen in yurt. Sinds een paar dagen staat dit alternatieve huis en kun je haar avonturen vanuit de yurt op Instagram volgen. In de toekomst hoop ik een wilde kookworkshop bij Marin te volgen. Meer over Marin weten? Een tijd geleden interviewden wij haar.

Sharon Huisman

Sharon emigreerde naar Nieuw-Zeeland, woonde in een kleine woon- en werkgemeenschap in Drenthe en verruilde deze plek voor een leefgemeenschap in Arnhem. In alles wat ze doet is stilte de rode draad. Zo organiseerde ze stilteretraites, geeft ze inspirerende heisessies en maakt ze begeleide meditaties op maat. Want: “Stil zijn helpt je bewust te worden van alles wat er in je leeft. De leuke en minder leuke dingen. Dat kan soms moeilijk, confronterend zijn, maar als je ernaar durft te kijken met een open hart en geest kun je enorm groeien als mens.”

Op zoek naar rolmodellen voor een simpeler leven? Die vind je hier

You Might Also Like

1 Comment

  • Janna
    7 mei 2018 at 12:49

    Wat een onwijs leuk artikel! Marin volg ik al een tijdje met veel interesse. Echt een bijzonder avontuur! De andere drie kende ik nog niet, dus die ga ik nu eens bekijken 🙂

  • Leave a Reply