Minimaliseren Zen doen

Simpele trucs om je leven eenvoudiger te maken #3

Simpele trucs om je leven eenvoudiger te maken #3

Tips, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Een tijd geleden gaven wij, eerst ik en toen Shirah, handige trucs die je leven net iets eenvoudiger maken. Inmiddels heb ik weer wat tips verzameld, die ik vandaag met je deel.

  1. Houd tijd over voor onvoorziene klusjes. Als het aan mij ligt, werk ik elke dag netjes aan mijn eigen planning, maar zo zit de wereld niet in elkaar. Daarom heb ik elke week minstens een middag of ochtend geblokt in mijn agenda voor spoedjes of, als er niks tussenkomt, om ergens geconcentreerd aan te kunnen werken.
  2. Hang een leeg boodschappenlijstje op je koelkast. Telkens als je iets mist in je keuken, schrijf je het op het blaadje. Hierdoor hoef je niet helemaal vanaf het begin te bedenken wat je nodig hebt. Je kunt het natuurlijk ook op je mobiel bijhouden.
  3. Ga altijd een kwartier eerder van huis. Stel je moet om twaalf uur gaan, maar je weet dat je altijd net op tijd of net te laat bent, prent dan in je hoofd dat je om kwart voor twaalf vertrekt. Des te vaker je het doet, des te meer je het voordeel, namelijk meer rust, van op tijd vertrekken gaat inzien. Ben je een hardnekkige laatkomer? Zet dan een wekker!
  4. Schrijf alles op wat je moet doen. Splits daarna de taken op in ‘vandaag’ en ‘later’. Wees streng; je kunt niet alles wat je wilt in één dag doen. Door bij jezelf na te gaan of het je wel lukt om het vandaag af te krijgen wat je in je hoofd hebt en een deel op een lijstje voor morgen of later te zetten, creëer je meer rust in je hoofd. Want het enige dat je nu nog hoeft te doen, is je richten op wat je vandaag op de planning hebt staan.
  5. Bewaar kliekjes voor de volgende dag. Eten over? Niet erg! Vries het in of bewaar het voor de volgende dag als lunch bijvoorbeeld. Het is juist prettig om vaak iets meer te maken, want dan heb je altijd eten als je geen zin hebt om te koken. De vriezer is mijn beste vriend.
  6. Maak ergens twee minuten tijd voor. Wil je iets heel graag doen, maar heb je eigenlijk niet zoveel tijd meer over? Bijvoorbeeld een yogasessie, hardlopen of een boek lezen. Doe het dan tenminste twee minuten. Loop een klein blokje op, lees een paar bladzijden of doe een paar yogahoudingen. Je zult zien dat je zo dat ontevreden gevoel kwijt bent.

Welke trucs pas jij toe om je leven zo simpel en makkelijk mogelijk te maken?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply