Minimaliseren Zen doen

Simpele trucs om je leven eenvoudiger te maken #4

Simpele trucs om je leven eenvoudiger te maken #4

Je leven eenvoudiger maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met deze negen simpele trucs is het zelfs een eitje. Laat je weten of ze voor jou werken?

  1. Zet je televisieabonnement stop. Meer dan een jaar heb ik nu geen tv-abonnement en ik heb het nog geen seconde gemist. Doelloos zappen slurpt veel tijd en energie en bijna alle programma’s kun je toch terugkijken. Met het geld dat je bespaart, kun je bijvoorbeeld een abonnement op de bieb nemen.
  2. Begin met een langzame hobby. Je leven wordt simpeler met een langzame hobby. Denk aan breien, haken, borduren, schilderen, planten stekken, puzzelen of een instrument leren bespelen.
  3. Maak een moodboard van je kledingstijl. Een maand geleden heb ik mijn kledingkast flink uitgemest en een moodboard gemaakt voor mijn kledingstijl. Een capsule wardrobe vind ik nog een brug te ver, maar mijn doel is wel dat ik alles in mijn kledingkast kan combineren. Een moodboard maken, is dan ideaal. Bedenk hierbij welke kleuren je wil dragen, en bij elkaar passen, en welke materialen.
  4. Eet bewuster. Door mijn artikel over mindful eten ben ik een stuk bewuster gaan eten. Hierdoor zit ik eerder vol en geniet ik meer van een maaltijd. Dé truc voor mij: leg je vork/lepel/mes even neer na het nemen van een hap.
  5. Stop met tig tabbladen openen. Terwijl ik dit artikel schrijf, staan er vijf tabbladen open. Maar waarom eigenlijk? Minder tabbladen openen, betekent minder de drang om te multitasken achter de computer.
  6. Gebruik de app RealizDDe app RealizD gebruik ik iedere dag om bij te houden hoe lang ik mijn telefoon gebruik. Sinds een paar weken probeer ik dit te beperken tot een uur per dag. Dat maakt mijn leven een stuk eenvoudiger.
  7. Houd een leeslijst bij. In 2018 heb ik al acht boeken gelezen, en ja daar ben ik trots op. Op mijn computer en via Goodreads houd ik bij welke boeken ik nog wil lezen. Ideaal!
  8. Vraag en geef een doe-cadeau. Steeds vaker vraag en geef ik doe-cadeaus. Het ultieme doe-cadeau kreeg ik afgelopen weekend van een vriendin die in Schotland woont: een bezoek aan een kasteel. Er zijn eindeloos veel doe-cadeaus te bedenken, denk aan: voor iemand koken, samen wandelen en ergens gaan lunchen, sterren kijken of picknicken. Het maakt je huis niet voller, maar je leven wel leuker.
  9. Maak je to-do list in de avond. Het beste moment om je to-do list te maken, is aan het eind van een werkdag of na het avondeten. Op deze momenten is het veel makkelijker om te bepalen wat écht belangrijk is en wat nog wel een dagje kan wachten. Scheelt ook weer tijd in de ochtend.

Op zoek naar nog meer tips? Die vind je hier, hier en hier.

Heb jij nog een truc om je leven eenvoudiger te maken?

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply