Apps Reviews

Stickers verdienen door te mediteren – Stop, Breathe & Think

Stickers verdienen door te mediteren - Stop, Breathe, Think

Voor een mooi design ben ik gevoelig. De app Stop, Breathe & Think downloadde ik dan ook omdat ik het er zo leuk uit vond zien. Daarnaast was ik al een tijd op zoek naar een nieuwe meditatie-app. Maar hoe enthousiast ben ik over deze app? In deze review deel ik mijn bevindingen.

Als je net begint met mediteren, zijn er talloze hulpmiddelen om het jezelf iets makkelijker te maken. Het fijne aan een meditatie-app is dat je deze bijna altijd kunt gebruik, meestal is je telefoon toch binnen handbereik. Wat Stop, Breath & Think anders dan andere apps maakt, is dat je stickers kunt verdienen door te mediteren. Toen ik voor het eerst ’s avonds mediteerde met de app, kreeg ik bijvoorbeeld de ‘night owl’-sticker. En als je twee keer achterelkaar mediteert, krijg je de sticker ‘double rainbow’. Een slimme manier om je te motiveren vaak de app te gebruiken.

Heel chagrijnig of mega gelukkig

Stop, Breathe & Think bestaat uit drie tabbladen: ‘Check In’, ‘Explore’ en ‘My Progress’. Bij ‘My Progress’ krijg je een mooi dashboard te zien met allerlei statistieken, zoals hoeveel uur je in totaal hebt gemediteerd en welke emoties je voor en na het mediteren ervoer. Ook zie je hier je verdiende stickers.

Als je de app opent om te mediteren, ga je eerst naar het tabblad ‘Check in’. Hier vul je in hoe je je op dat moment voelt. Er wordt gevraagd om je lichaam en mentale gezondheid een score te geven, van heel erg slecht tot hartstikke goed. Ook is het de bedoeling dat je een aantal emoties aanvinkt. Hier heb je ook de keuze uit allerlei categorieën, van heel chagrijnig tot mega gelukkig. Daarna geeft de app je een aantal suggesties voor meditaties passend bij dat moment.

Heb je geen zin om in te vullen hoe je je voelt? Dan kun je deze stappen ook overslaan. Met ‘Explore’ ga je direct naar alle beschikbare meditaties.

     

Alleen een stem

Als ik thuis ben mediteer ik meestal op mijn meditatiekussen zonder een app of andere achtergrondgeluiden. Ook mediteer ik wel eens ’s ochtends in de trein onderweg naar mijn werk, dan maak ik gebruik van deze Spotify-playlist met allerlei mini-meditaties. Achtergrondmuziek speelt dan een grote rol. Hierdoor moet ik wennen aan het feit dat je bij de meditaties van Stop, Breath & Think alleen een stem hoort. Dat kan heel prettig zijn, maar op de één of andere manier spreken de de stemmen mij niet aan. Ik kan er mijn vinger niet op leggen waarom. Ook vraag ik me af hoe goed de meditaties passen bij je emoties; de meditaties lijken wel erg op elkaar.

Afwisseling

Over het dashboard ben ik het meest enthousiast. Het blijft leuk om te zien hoeveel uur je hebt gemediteerd en wat het effect is van een meditatie op je gevoelens. Zo krijg je een top drie aan emoties te zien voordat je mediteerde en welke top drie emoties je hebt nadat je hebt gemediteerd. Zo voel ik me meestal minder moe na een meditatie. Dit motiveert mij om de app te blijven gebruiken. De meditaties zelf vind ik niet heel indrukwekkend, maar ik betaal dan ook niet voor extra meditaties – deze zijn langer en je hebt meer keuze. Stop, Breathe & Think is een fijne afwisseling op alle meditatie-apps die ik al gebruik, maar het is zeker geen vervanger. Daarvoor zijn de meditaties te doorsnee.

Besturingssysteem: iOS en Android.
Kosten: gratis, € 60,- per jaar of € 10,- per maand.
Extra leuk: elke week is er voor gratis gebruikers één betaalde meditatie beschikbaar, waarmee je een voorproefje krijgt op welke meditaties er nog meer zijn als je betaalt voor de app.
Minpunt: bij elke meditatie oefening staat aangegeven wie de meditatie geeft. Hierdoor lijkt het alsof de makers van Stop, Breathe & Think de app een persoonlijk tintje willen geven, maar ik kan nergens meer informatie opzoeken over de meditatiedocenten. Dat vind ik jammer.
Eindoordeel: ★★ en een half (van de vijf sterren).

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply