Ontspanning Zen voelen

Van een ijsbad tot een meditatiebankje: dit staat er op onze zenwishlist

Dit staat er nog meer op onze zenwishlist

Begin dit jaar deelden we onze zenwishlist. Een lijst met dingen die we wilden doen en leren op het gebied van persoonlijke groei. Inmiddels is deze wishlist gegroeid én hebben we aantal wensen kunnen afstrepen. 

Lisa:

Het European Institute of applied Buddhism (EIAB) bezoeken

Eén ding heb ik af kunnen strepen van de vorige zenwishlist; een bezoek aan Plum Village. Hier lees je hoe ik het daar heb gehad. Ook in Duitsland is er een boeddhistische community opgericht door Thich Nhat Hanh. Bij het European Institute of applied Buddhism (EIAB) kun je allerlei retraites en workshops volgen, van een retraite over hoe je innerlijke balans vindt tot een nieuwjaarsviering. Toen ik in Plum Village was, hebben meerdere bezoekers mij deze plek getipt. Omdat ik van afwisseling houd, wil ik de volgende keer deze boeddhistische community bezoeken.

Een meditatiebankje kopen

Een paar minuten in kleermakerszit mediteren is voor mij geen probleem. Mediteer ik langer, dan vallen mijn benen in slaap. Gelukkig kun je in allerlei houdingen mediteren en is er niet één juiste positie. Daarom zit ik meestal in de Japanse houding (seiza), waarbij mijn onderbenen de grond raken. Soms leg ik twee meditatiekussens op elkaar, zodat ik uren kan mediteren zonder dat ik last krijg van slapende benen. Nóg idealer lijkt mij een meditatiebankje. Sommige bankjes kun je zelfs inklappen en dus gemakkelijk meenemen. Door er een dun kussen op te leggen, wordt het nog eens extra comfortabel.

Een aromatherapie-massage nemen

In plaats van elke maand een nieuw paar schoenen te kopen, geef ik mezelf steeds vaker een massage cadeau. Ik probeer dat niet als een overbodige luxe te zien, maar als een manier om goed voor mezelf te zorgen. De les aroma yoga die ik een tijd geleden volgde, beviel zo goed dat ik benieuwd ben naar een aromatherapie massage. Door de etherische oliën die tijdens deze massage worden gebruikt, schijn je nog makkelijker te ontspannen. Ook schijnen etherische oliën een positief effect te hebben op je lichaam, waardoor pijn en andere ongemakken verdwijnen.

Shirah: 

Een abonnement op Ekhart yoga

Veel yogalessen op YouTube zijn niet mijn ding. Vaak vind ik dat er te weinig aanwijzingen worden gegeven, terwijl ik het juist fijn vind om door de houdingen gepraat te worden. De lessen van Ekhart yoga voldoen wél aan mijn wensen. Toen ik achter het gigantische aanbod op hun website kwam, was ik dan ook meteen enthousiast. Ik benieuwd of ik uit de 3595 (!) lessen kan kiezen en of ik het geduld heb voor een les van zestig minuten. Ook leuk: ik kan straks een yogales van Irina volgen, die we interviewden voor ons Yogapaspoort.

Wim Hof Iceman training volgen

Ik ben geen koukleum, maar ik krijg het wel meteen koud als ik aan een minuut in een ijsbad denk. Bij de training van Wim Hof, a.k.a the Iceman, leer je een speciale ademhalingstechniek waarmee je je innerlijke kachel opstookt. Hierdoor ben je in staat de kou te trotseren en schijn je je immuunsysteem te boosten. Totdat ik deze ijzige training van Wim Hof volg, oefen ik met een minuut koud douchen. Dat heeft ongetwijfeld ook effect.

Een super-de-luxe notitieboekje kopen

Een aantal jaar geleden hield ik trouw een dagboek bij. Bijna iedere avond schreef ik op wat ik meegemaakt had en blikte ik zo terug op de dag. Deze goede gewoonte heb ik nu weer opgepakt. Omdat ik mezelf wil motiveren om te blijven schrijven, staat er een super-de-luxe notitieboekje op mijn verlanglijst. Ik ben op zoek naar een kaft die jaren meegaat en waar je de inhoud uit kunt halen. Dat lijkt mij veel handiger en duurzamer dan straks een kast vol opschrijfboekjes.

Disclaimer: Je zen voelen is natuurlijk niet iets wat je in de winkel kunt kopen. Was het maar zo makkelijk! Wel zijn er dingen die daar misschien (iets) aan kunnen bijdragen. Daarom deze zenwishlist.

Wat staat er op jouw zenwishlist?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply