Interviews Yogapaspoort

Vere: “Yoga is de plek waar ik niets hoef”

In een moeilijke periode in haar leven kwam Vere in aanraking met yoga. Nu kan ze niet meer zonder. Vere: “Yoga heeft mij kracht, vrouwelijkheid en de liefde voor mezelf teruggegeven.”

Naam + Leeftijd:

Vere, 22 jaar.

Hoe ben je in aanraking gekomen met yoga?

“Zo’n vijf jaar geleden ben ik begonnen met het beoefenen van yoga. Het was de plek waar ik voelde dat niets, maar dan ook echt niets hoefde. Ik hoefde niet te presteren, niets te laten zien, niets te overwinnen. Ik mocht er gewoon zijn. Met alles wat er in mij om ging, al mijn emoties en heel mijn zijn. Dat voelde helemaal als thuiskomen. Ik ging destijds door een moeilijke periode, zat midden in het proces van het verwerken van een aantal ingrijpende gebeurtenissen en liep hard tegen mijn eigen deur aan. Burned out kwam ik op mijn yogamat terecht, waar ik de weg terug naar mijn true self gevonden heb. Nu, zo’n vijf jaar later, deel ik als prana vinyasa yogadocent mijn kennis en hart met de wereld.”

Welke yogasoort doe je en waarom?

“Ik geef les in prana vinyasa flow yoga. Dit is een dynamische vorm van yoga ontwikkelt door Shiva Rea. Binnen prana vinyasa stuurt de ademhaling de asana; de beweging. Het is meditatie in beweging. Je kunt jezelf helemaal verliezen in deze zachte flow. Thuis doe ik ook heel graag yin yoga om mezelf op te laden en te herstellen. Ik vind het heerlijk om dit ’s avond te doen voordat ik ga slapen.”

Als yogadocent deel ik mijn kennis en hart met de wereld.

Wat zijn je favoriete yogahoudingen?

“De duifhouding en de halve split stretch. Deze twee verwerk ik het liefst in iedere les die ik geef. Het zijn zachte, krachtige houdingen, vol diepgang.”

Wat heeft yoga jou gebracht?

 “Yoga heeft mij kracht, vrouwelijkheid en vooral de liefde voor mezelf teruggegeven. Het vertrouwen dat wat er ook gebeurt, je altijd terug kan naar je zijn en je adem. Vanuit daar kan alles gaan stromen en groei, empowerment en heling plaatsvinden.”

Associeer jij yoga met het hindoeïsme?

 “Jazeker. Dit is waar de yoga zoals wij het doorgaans kennen, is ontstaan. De asana is een vorm die nog helemaal niet zo oud is, yoga gaat veel verder. Eigenlijk is de asana maar een heel klein deel van yoga. Het is zoveel meer. Het is de manier waarop je in het leven staat, hoe jij kiest om te handelen en de dingen in het leven te zien”

Zie yoga als een leuke reis die je mag bewandelen.

Wat is jouw tip voor beginnende yogi’s?

“Ga op ontdekkingsreis. Ontdek wat bij jou past. Gaandeweg leer je welke vormen van yoga jou aanspreken en wat voor docenten. Zie het als een leuke reis die je mag bewandelen. Je kunt er alleen maar de vruchten van plukken.”

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply