Activiteiten Reviews

Vergroot je werkgeluk met de online training Happi@work

Het klinkt zo simpel: gelukkig zijn op je werk. Toch is dat niet zo vanzelfsprekend. Want hoe zorg je eigenlijk dat je gelukkig wordt én blijft op je werk? Happinez lanceerde een online training die je helpt je werkgeluk te vergroten. Ik mocht deze uitproberen.

Vroeger dacht ik dat ik een ‘carrièretijger’ was, maar inmiddels heb ik mijn ambities iets bijgesteld. Zo ga ik binnenkort een paar uur minder werken en durf ik sneller dan een aantal jaar geleden vrij te nemen. Ik sta nog maar aan het begin van mijn carrière en heb dus nog heel wat jaren te gaan, zeker nu de pensioenleeftijd steeds verder omhoog gaat. Met deze gedachte in mijn achterhoofd vind ik het belangrijk dat ik met veel plezier naar mijn werk ga, zonder dat mijn privéleven daaronder lijdt.

Dat er meer is dan alleen mijn werk, daar ben ik mij heel bewust van. Tegelijkertijd besteed ik net zoals veel andere mensen het grootste deel van mijn tijd aan mijn werk. Nu het steeds normaler wordt om te werken waar en wanneer je wilt, lopen werk en privé ook steeds vaker in elkaar over. Iets doen waar je hart sneller van gaat kloppen, is daarom heel belangrijk. Maar hoe weet je wat je wil en waar je gelukkig van wordt op je werk?

Oplaadpunten en flow

De training Happi@work (leuke titel!) is één van de trainingen die Happinez aanbiedt via School of Happinez. Naast toegang tot een online trainingsplatform, ontvang je bij de training een werkschrift met opdrachten. De training bestaat uit acht verschillende lessen met elk een eigen thema. Elke les begint met het kijken van een video, het doen van een korte meditatie oefening en het maken van opdrachten. Deze volgorde staat niet vast, dus als je een video nog een keer wilt bekijken of een les wilt herhalen, kan dat ook.

Het eerste wat mij opvalt als ik het werkschrift bekijk, is dat Happi@work over meer gaat dan alleen onderzoeken waar je gelukkig van wordt. Het gaat ook over hoe je in balans blijft en wat je kunt doen om in een flow te komen. Ondanks dat ik al best veel bezig ben met stressbeheersing en geconcentreerd werken, steek ik er toch nog veel van op. Welke oplaadpunten wil ik bijvoorbeeld meer inzetten? En wat heb ik nodig om in een flow te komen?

Elke les van deze training leer ik wel iets nieuws. Zo kwam ik bijvoorbeeld achter het volgende:

  1. Hoe gedreven je ook bent, lummeltijd blijft belangrijk. Je laadt er niet alleen van op, ook de beste beslissingen komen meestal voort uit deze momenten.
  2. De gelukkigste mensen hebben sterke en positieve sociale contacten. Je hebt maar twintig seconden nodig om te investeren in je sociale netwerk door iemand bijvoorbeeld een berichtje te sturen als je aan hem of haar denkt.
  3. Afwisseling helpt je in balans te blijven, zowel wat betreft je werkzaamheden als je lichaamshouding.
  4. Een fijne samenwerking wil niet zeggen dat het nooit botst onderling. Zonder wrijving geen glans.
  5. Uiteindelijk gaat werkgeluk vooral over wie je zelf bent en waar je gelukkig van wordt.

Droomleven

Na deze training weet ik dat werkgeluk iets is waar je continu aan werkt; je kunt het niet opeens vinden en dan nooit meer kwijtraken. Wel kun je er het ene moment in je leven meer mee bezig zijn dan het andere moment. Het bijbehorende werkschrift helpt je de lessen meteen in de praktijk te brengen, zodat je niet alleen een video kijkt, je droomleven opschrijft of mediteert. Dat de training zo praktisch is, maakt dat je vanzelf inziet en ervaart dat meer werkgeluk heus niet onmogelijk is.

Kosten: € 49,95 (€ 39,95 voor abonnees).
Extra leuk: de oefeningen die in het werkschrift staan kun je ook als audiofragment afspelen. Fijn als je je ogen rust wilt geven en alleen wilt luisteren, net zoals bij een podcast.
Minpunt: het zou fijn zijn als ik via mijn mobiel makkelijk bij het trainingsplatform zou kunnen. Een app die toegang geeft tot de video’s en luisterfragmenten, zou daarom ideaal zijn.
Sterren: ★★★★★ (van de vijf sterren).

Wat doe jij om je werkgeluk te vergroten?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply