Apps Reviews

Yoga met een app – Yoga.com

Yoga met een app - Yoga Studio

Normaal gesproken volg ik yogalessen via YouTube, maar je kunt ook lessen volgen met behulp van een yoga-app. Dit keer leek het mij leuk de app van yoga.com te testen. Hoe is het om yoga te doen met behulp van een app? En wat is fijner: de yoga-app of toch YouTube?

Een goede yoga-app vinden blijkt niet zo makkelijk te zijn. Na een tijdje gezocht te hebben, kom ik bij de app van yoga.com uit en besluit ik het meteen te testen. Het valt me op dat je op twee manieren de app kunt gebruiken: of je kiest ervoor om één of meerdere houdingen te doen of een complete serie. De houdingen kun je filteren op ‘Type’, ‘Level’ en ‘A-Z’. De series zijn onderverdeeld in bepaalde doelen (een betere ademhaling, een strakker lijf, etc). Ook kun je een serie kiezen aan de hand van de tijd. Daarnaast kun je programma’s opslaan als favoriet.

yoga_app_homeyoga_app_serie

Voor beginners

Net zoals de meeste apps zijn advertenties een belangrijke bron van inkomsten voor de yoga.com app. Gelukkig valt dit niet echt op, zelfs al heb je niet betaald voor je account. Ik heb niet het idee dat ik overspoeld word met commerciële content of dat ik nauwelijks van de app gebruik kan maken. Het fijne is dat je niet meteen een complete les hoeft te volgen, je kunt ook gewoon één of meerdere houdingen kiezen. De filmpjes laten duidelijk zien welke bewegingen je moet maken om in een houding te komen en bevatten geen geluiden die je afleiden. Hierdoor is de app erg geschikt voor beginners.

Houdingen verbeteren

Toch twijfel ik of ik de app in de toekomst vaak zal gebruiken. Handig aan de app is dat je je eigen tempo kunt kiezen en zelf bepaalt welke houdingen je wilt doen, maar filmpjes op YouTube kun je ook zelf pauzeren en stopzetten wanneer je wilt. Ook scheelt het qua tijd niet veel; mijn laptop is zo aan. Ik kan het zelfs beter zien op mijn laptop. Overtuigd ben ik dus niet. 

Besturingssysteem: iPhone en Android.
Kosten: € 3,99 voor iPhone, voor Android gratis.
Extra leuk: het design spreekt mij aan, strak en weinig afleiding.
Minpunt: ik hou er niet zo van als mijn mobiel bestanden en dergelijke moet downloaden. Het is namelijk niet zo dat de filmpjes meteen starten. Elk filmpje dat je voor het eerst opent, moet gedownload worden. Dit is voor mij een behoorlijke domper, vooral als je een serie wilt doen. Een goede internetverbinding is daarom noodzakelijk.
Eindoordeel: ★★ (van de vijf sterren).

Gebruik jij wel eens een yoga-app? En weet jij nog een goede yoga-app die ik moet testen?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Liset
  18 januari 2016 at 12:40

  Ik ben fan van Yoga with Adriene, en zie mezelf ook niet zo snel een yoga app kopen. Lijkt me inderdaad niet zo lekker kijken op zo’n klein schermpje! Ik koppel zelfs de laptop wel eens aan m’n tv omdat ik m’n laptop scherm al te klein vindt.

  Nu ik tegenwoordig bij een yogastudio zit kijk ik sowieso veel minder Yoga with Adriene… voor mij is ’t fijnst toch met andere in de studio 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.