Zenmomenten

Zenmomenten april 2017

Zenmomenten april 2017

We blikken weer terug op de kleine, of juist grote, bijzondere momenten van de afgelopen maand. Van fietsen op een nieuwe fiets tot foto’s maken voor onze site. 

Lisa:

Veel vrije dagen

Nu het voorjaar zichtbaar aanwezig is, breken er ook een heleboel vrije dagen aan. Ik was bijvoorbeeld met Koningsdag vrij en met Pasen. Van die extra tijd heb ik gebruik gemaakt door weer eens een pyjamadag te houden (wie vindt dit ook zo fijn?), veel met familie af te spreken en vooruit te werken voor onze website.

Nieuwe foto’s maken voor onze site

Misschien heb je het al op Instagram gezien, maar afgelopen maand was het eindelijk zover: we gingen nieuwe foto’s maken voor onze website! Wat hadden we geluk met het weer en wat was de omgeving mooi. We hadden in het Amsterdamse bos afgesproken. Poseren is niet altijd makkelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat we straks trots kunnen zijn op het eindresultaat.

Een interessant gesprek in de trein

Onderweg naar huis na een werkdag raakte ik aan de praat met een medereiziger. We verschilden misschien tien jaar qua leeftijd, maar we hadden elkaar zoveel te vertellen. Zo hadden we het over ons toekomstbeeld en wat we op werkgebied nog wilden doen. Ik vond het een interessant gesprek, omdat ik merkte dat we allebei met dezelfde vragen worstelen. Het deed me eraan herinneren hoe leuk het is om met iemand aan de praat te raken die je niet kent. Vaker doen dus!

Shirah:

Fietsen op mijn nieuwe fiets

In Utrecht is je fiets niet veilig. Toen mijn fiets werd gestolen, fietste ik daarom een tijdje op een barrel die je van een kilometer al aan kon horen komen. Dat was alles behalve ideaal, dus ging ik op zoek naar een nieuwe fiets. Afgelopen maand heb ik er één gevonden die aan al mijn eisen voldoet: goedkoop en niet te mooi. Voor het eerst in mijn leven heb ik een fiets met een mandje. Niet zo’n groot ding, maar een schattig klein mandje van staal. Ik voel me king of the road als ik hierop fiets. Nu duimen dat deze fiets niet snel gestolen wordt.

Een middag naar Heidestein

Mijn vriend, niet de grootste natuurliefhebber, stelde voor om weer naar het natuurgebied Heidestein te gaan. Yes! Het was de perfecte middag, want de zon scheen, ik had mijn thermoskan mee en het was er helemaal niet druk. Een tip voor iedereen die in Utrecht woont: sla Rhijnauwen en Amelisweerd over, maar pak de trein of fiets naar Heidestein. Vanaf station Driebergen-Zeist is het nog een minuut over tien lopen. Doe de groeten aan mijn droomhuis als je er bent.

Het concert van Spinvis

Ein-de-lijk heeft Spinvis weer een nieuw album: ‘Trein, vuur, dageraad’. Samen met twee collega’s ging ik naar zijn concert in Zwolle. Welke nummers hij zou spelen was een verassing, want er was toen nog maar één nummer van zijn nieuwe album uit. Het mooie van de muziek van Spinvis vind ik dat er tijdens het luisteren vanzelf een verhaal in mijn hoofd ontstaat. Om dit effect te vergroten, werden er allemaal foto’s geprojecteerd. De band had geen idee wanneer er welke foto te zien zou zijn, omdat dit random geselecteerd werd. Zo ontstaan er bij ieder concert unieke verhalen, legde Erik de Jong uit. Mooi!

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat waren jouw zenmomenten deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply