Zenmomenten

Zenmomenten april 2018

Zenmomenten april 2018

Een ogenblik van geluk, van complete tevredenheid. Dat is een zenmoment. Ook afgelopen maand stonden we weer bewust bij deze momenten stil. Kijk mee naar de hoogtepunten van april. 

Lisa:

De eerste kruiden planten op mijn balkon

Op een regenachtige zondag nam ik een bosje munt mee van mijn moeder. Er stond een gele pot op mijn balkon, maar deze was nog leeg. Omdat de tuin van mijn moeder vol stond met munt, mocht ik een bosje met wat potgrond meenemen. Als ik nu naar buiten kijk vanaf de bank, zie ik het begin van een kleurrijk geheel. Mijn balkon is nog lang niet af, maar het begin is er.

Spontaan kibbeling eten

Met kleine dingen kun je de sleur al uit je leven halen. Zo is elke dag een boterham met kaas eten in de middag eigenlijk best saai. Verandering van spijs doet dan eten. Ik liep deze maand op een gewone, doordeweekse dag met een collega een rondje op de markt in de pauze. Daar haalden we de lekkerste kibbeling die er was. De kibbeling was niet alleen heerlijk, maar ook het feit dat we onze pauze anders dan anders invulden gaf mij een energieboost. Voor herhaling vatbaar dus.

Wegdromen op het terras in Heidelberg

Mijn vriend moest de afgelopen weken voor zijn werk veel in Frankfurt zijn. De laatste week dat hij er was, ben ik ook naar Frankfurt gekomen met het vliegtuig. Van daaruit reden we door naar Heidelberg. In Nederland was het dat weekend warm, maar daar was het zelfs dertig graden. Gelukkig konden we voor onze hotelkamer op een terras zitten. Met een glas wijn genoot ik van de prachtige groene omgeving, we zaten tussen de bergen. Wat een rijkdom!

Shirah: 

Een mini-mindfulnesswandeling

Met mijn ouders ging ik naar een klein museum in Harderwijk met een bizarre tentoonstelling van Paul de Reus. Toen we uitgekeken waren, liepen we in het snelste tempo ooit naar het station. We probeerden de trein te halen, alleen reed die net voor onze neus weg. “Dan maken we toch een kleine wandeling?”, opperde ik. De omgeving rondom het station was alles behalve mooi, maar onze zelfverzonnen mindfulnesswandeling maakte het goed. Vooral het focussen op de geluiden om ons heen had groot effect. Het leek bijna alsof de vogels door een megafoon tjirpten.

Een eerlijk gesprek in de pauze

In april stond één vraag centraal: “Wat geef je je leven voor cijfer?”. Tijdens een wandeling in de pauze kwam ik ineens op deze vraag, wat zorgde voor een eerlijk gesprek met mijn collega’s. De rest van de maand heb ik aan iedereen die ik tegenkwam deze vraag gesteld. Collega’s, vrienden, familieleden – nog nét niet aan een vreemde. Soms waren de cijfers verrassend hoog en soms juist verrassend laag. Het leukste vond ik dat een collega later vertelde dat hij deze vraag ook aan zijn vrienden had gesteld en hierdoor een hele andere avond had.

Paella eten in Barcelona

Samen met mijn vriend was ik deze maand in Barcelona. Naast een hele lijst hotspots, stond paella eten ook hoog op ons wensenlijstje. Na een beetje gespeur op internet vonden we een klein, authentiek restaurant waar paella op het menu stond. Die avond leek wel een aaneengesloten zenmoment. Alles was perfect: de locatie, de aankleding van het restaurant, de bediening, de sangria, het gezelschap en de paella. Bijna alsof ik in een film zat.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply