Zenmomenten

Zenmomenten augustus 2019

Zenmomenten augustus 2019

In de laatste zomerse maand van dit jaar waren er weer genoeg zenmomenten. Van een boek lezen in een museum tot een avond dansen op blote voeten. Een maand om niet snel te vergeten!

Lisa:

‘The joy of painting’ kijken

Meestal kijk ik alleen tv als ik iets terug wil kijken, bijvoorbeeld via Uitzending Gemist. Maar toen ik laatst aan het zappen was, kwam ik het programma ‘The joy of painting’ tegen. Ik vond het bijzonder om te zien hoe de inmiddels overleden presentator Bob Ross met zo veel gemak een schilderij maakt. Misschien denk je: ‘Wat saai, kijken naar hoe iemand schildert’. Maar door de manier waarop Bob presenteert, blijf je kijken. Ook vond ik het interessant om te zien dat je met een paar simpele technieken iets moois kunt maken. Het leek zo makkelijk, dat ik op het punt stond mijn kwasten erbij te pakken.

Een boek lezen in het Duitse Techniekmuseum

Afgelopen maand was ik een paar dagen in Berlijn met mijn vriend. Ik was al eens eerder in deze stad geweest, maar Berlijn is zo groot dat je iedere keer iets anders kunt bekijken. Dit keer ging ik naar het Duitse Techniekmuseum. Ik vond het leuk om er even rond te kijken, maar ik ben lang niet zo geïnteresseerd in auto’s en treinen als mijn vriend. Daarom zocht ik een rustig plekje op en las ik een boek. Ik ontdekte dat lezen in een museum heel fijn is – vooral op hete zomerdagen – want het is er meestal stil en koel.

Rondsnuffelen bij Mystiek

Op een zaterdagmiddag nam ik op aanraden van een vriendin een kijkje bij de spirituele winkel Mystiek in Rotterdam. Ik was meteen verkocht! In de winkel vond ik allerlei zelfhulpboeken die ik nog wil lezen, rook ik aan potjes met etherische oliën, zag ik mooie kristallen en ontdekte dat ik een keer een (mini-)klankschaal wil kopen. Ruim een uur later liep ik met het boek ‘Mindfulness voor stedelingen’ de deur uit. Een bescheiden aankoop, want ik had bijna alles in de winkel wel mee willen nemen. Grote kans dat ik vaker langskom om inspiratie op te doen.

Collage zenmomenten augustus 2019
Shirah:

Een dag aan zee

Zelden ben ik een hele dag op het strand. Niet alleen omdat ik razendsnel verbrand, maar ook omdat ik het na een paar uur meestal wel gezien heb. Afgelopen maand was ik voor de verandering wel een hele dag aan zee. Samen met mijn moeder ging ik naar Zandvoort waar we – heel decadent – strandbedjes huurden. Alles aan die dag was perfect. Het niet te hete weer, de eerlijke gesprekken die we voerden, het lekkere eten dat we bij ons hadden en het lege strand. Die dag kwam ik tot de ontdekking dat een dag aan zee wél heel fijn kan zijn. Mits ik het juiste gezelschap bij mij heb en ik in de zomer van top tot teen ben ingepakt (lees: lange broek, blouse én pet).

Worteltaart havermout maken

Havermout kun je als je het mij vraagt het hele jaar door eten. Als de mussen van de daken vallen en als het buiten -10 is.  Op Instagram kwam ik een recept tegen voor worteltaart havermout. Dit lekkere ontbijt maak je als volgt: je raspt een grote wortel en een stukje gember en brengt dit samen met (plantaardige) melk, een geprakte banaan, havermout en een snufje kaneel aan de kook. Als je het lekker vindt, kun je ook rozijnen toevoegen. Ik vond het fijn om op een vrije ochtend de tijd te nemen om dit te maken en het daarna in alle rust op te eten. Het voelde bijna als vakantie.

Een avond ‘estatic’ dansen

Al een tijd was ik van plan om naar een estatic dance-avond te gaan. Alleen hield mijn ontbrekende danstalent mij tegen. Goed nieuws voor als je ook weinig ritmegevoel hebt: dat maakt bij zo’n dansavond helemaal niets uit. De bedoeling is dat je vrij danst en beweegt. Danspasjes bestaan dus niet. Na een half uur wennen, vond ik het geweldig om zo zonder remmingen te dansen. Het zorgde ervoor dat ik aan niets meer dacht. Wat zo’n avond anders dan anders maakt, is dat je niet met elkaar mag praten, je geen schoenen draagt en dat er alleen water en thee wordt gedronken. Ook de muziek is niet standaard, het is een bonte mix van Afrikaanse muziek, klankschalen en ander gepingel.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply